Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell aprova una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

03/03/2023
  • El Consell es reafirma en el seu compromís de continuar amb la lluita per la igualtat amb totes les mesures necessàries per a assolir una societat més justa

El Ple del Consell ha aprovat una declaració institucional amb la qual se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març, per a visibilitzar el potencial del feminisme per a transformar la societat de manera justa, igualitària i inclusiva.

El Consell expressa, a través d’aquesta declaració institucional, el reconeixement públic al moviment feminista que ha sigut capaç de respondre incansablement al patriarcat i al masclisme amb la proposta de polítiques i mesures que aposten per l’emancipació de les dones i el progrés col·lectiu en clau d’igualtat, inclusió i justícia social.

En aquest sentit, valora totes les lluites que han encapçalat, han emprés i han desenvolupat les dones al llarg de la història, que han fet possible que a tot el món es puga celebrar aquest 8 de març com el Dia Internacional de les Dones.

Aquest llegat feminista —reconeix el Consell— és, sens dubte, la millor inspiració per a continuar reivindicant drets i llibertats i per a deixar un món millor a les generacions esdevenidores.

Per aquest motiu, el Consell agraeix al moviment feminista i a la lluita de les dones la seua contribució al fet que la Comunitat Valenciana continue avançant cap a una societat més igualitària, tant de la mà de totes aquelles persones que en el passat van fer possible aquest progrés social, com les que hui dia continuen deixant-se la pell per a fer d’aquest territori una terra més justa i les generacions de dones més joves que continuen agafant el relleu i sumant forces renovades al feminisme.

No obstant això, el Consell adverteix que encara hi ha un llarg camí per recórrer, millores socials per assolir, drets per consolidar i llibertats per blindar, per a continuar avançant cap a una societat on la igualtat siga real i efectiva.

Tot això implica, entre altres coses, eliminar la bretxa salarial, lluitar contra la pobresa i la seua feminització, trencar els sostres de vidre, acabar amb els sòls de fang, erradicar les violències masclistes, avançar cap a la corresponsabilitat i la conciliació, i reivindicar el valor dels treballs de les cures.

En aquest sentit, ha destacat la importància d’abordar totes aquestes lluites des d’una interseccionalitat que atenga la diferència i la diversitat que, en molts casos, fan més complicat a moltes dones desenvolupar el seu projecte de vida en condicions d’igualtat i amb les mateixes oportunitats.

Finalment, el Consell es reafirma en el seu compromís de continuar amb la lluita per la igualtat amb l’articulació de totes les mesures necessàries per a assolir una societat més justa, i dona suport a les activitats previstes amb motiu del 8M i la mobilització duta a terme pel moviment feminista i per les organitzacions sindicals al voltant del Dia Internacional de les Dones.