Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Sostenibilitat

Economia convoca ajudes per 1,25 milions a pimes, universitats i pactes territorials per l’ocupació per a la promoció de l’economia sostenible

03/03/2023
Economia convoca ajudes per 1,25 milions a pimes, universitats i pactes territorials per l’ocupació per a la promoció de l’economia sostenible
  • Es finançaran estudis, pràctiques empresarials relacionades amb l'economia sostenible i de bé comú, memòries de responsabilitat per part de pimes i projectes d'investigació
  • Climent destaca que la línia d'ajudes s'ha incrementat un 14 % en 2023

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat la convocatòria d’ajudes destinades a la promoció de l’economia sostenible a la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2023.

L’import de la convocatòria és d’1.250.000 euros, distribuïts de la manera següent: associacions (500.000 euros); pimes (410.000 euros); pactes i acords territorials per l’ocupació (300.000 euros) i universitats (40.000 euros). El termini de presentació de sol·licituds és del 6 de març al 31 de març (tots dos inclosos).

L’objectiu d’aquestes ajudes és la difusió de l’economia sostenible entre els agents econòmics, mitjançant estudis, pràctiques empresarials relacionades amb l’economia sostenible i de bé comú, memòries de responsabilitat per part de pimes i projectes d’investigació relacionats amb l’empresa social i sostenible.

El conseller ha destacat que “la línia d’ajudes s’ha incrementat un 14 % en 2023 respecte a 2022, a causa del creixement en el nombre de sol·licituds en els exercicis anteriors”, i perquè “és necessari apostar cada vegada més per difusió i formació en la sostenibilitat i la informació no financera en les pimes valencianes, d’acord amb les noves realitats legislatives en aquesta matèria i amb el compromís que com a societat tenim amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Novetats en la convocatòria de 2023

Com a novetats, en la convocatòria de 2023 es prioritzaran els projectes de formació, difusió i formació sobre metodologies i legislació de sostenibilitat aplicada a l’empresa, així com els que difonguen el Registre d’entitats valencianes socialment responsables.

També s’han incrementat els imports màxims de les ajudes concedides a associacions o fundacions (un màxim de 15.000 euros), pimes (un màxim de 5.000 euros) i pactes territorials per l’ocupació i el desenvolupament local participatiu i sostenible (un màxim de 18.000 euros).

A més, les pimes beneficiàries hauran d’haver sol·licitat la inscripció en el Registre d’entitats valencianes socialment responsables.

Accions objecte de les ajudes

  • Les ajudes a les associacions, fundacions i altres entitats i organitzacions sense ànim de lucre, així com els pactes i els acords territorials per l’ocupació, aniran dirigides a activitats de formació, foment i difusió de pràctiques de responsabilitat social en l’empresa, informe de sostenibilitat, assegurances i finances ètiques, el Registre d’entitats valencianes socialment responsables, responsabilitat social, actuacions d’innovació social positives i activitats dirigides a la implementació, el foment i el desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (sobre igualtat de gènere, treball decent, producció i consums responsables).
  • Les ajudes a les pimes es dirigeixen a finançar actuacions per a la implantació de la cultura i la pràctica de l’economia sostenible, l’empresa socialment responsable i l’economia del bé comú.
  • Les ajudes a centres, instituts i ens universitaris es dirigeixen a finançar activitats d’investigació bàsica sobre economia sostenible, economia del bé comú, empresa socialment responsable i innovació social.

 

Galeria d'imatges