Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova un decret que modifica alguns articles del Patsecova que afecten el comerç minorista

03/03/2023
  • La modificació afecta els criteris per al desenvolupament de sòl nou per a usos comercials
  • També s'ha revisat un altre article relatiu a la instal·lació d'establiments comercials d'acord amb l'afecció territorial que tinguen

El Ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es modifiquen determinats articles de la normativa del Pla d’acció territorial sectorial del comerç de la Comunitat Valenciana (Patsecova).

El Pla d’acció territorial sectorial del comerç de la Comunitat Valenciana defineix criteris, directrius i orientacions territorials perquè l’ordenació comercial es desenvolupe de manera coherent amb la planificació territorial i urbanística.

La incidència de la pandèmia de la COVID-19 en el sector comercial detallista de la Comunitat Valenciana va evidenciar la necessitat d’adaptar algunes disposicions de la normativa del pla. D’aquesta manera, es fa possible aplicar de manera adequada una regulació dirigida a assolir una ordenació territorial del comerç que assegure la sostenibilitat i minimitze els impactes derivats de l’activitat.

A causa del que s’ha esmentat anteriorment, s’han modificat alguns aspectes, concretament els regulats en l’article 38, apartat 3, i en l’article 39, apartat 1, del títol VI, Criteris per al desenvolupament de nou sòl per a usos comercials, que estableixen respectivament els estàndards d’aparcament i els requisits per a càrrega i descàrrega de mercaderies.

Igualment, la revisió afecta el que es preveu en els articles 45 i 46, apartats 4 i 5, inclosos en el títol VIII, La instal·lació d’establiments comercials, que contenen la classificació dels projectes comercials, d’acord amb l’afecció territorial que tinguen i amb els criteris de localització dels establiments.