Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

Un total de 12 empreses es presenten a les obres de terminació per a la rehabilitació integral d’un edifici del grup Miguel Hernández d’Alacant

06/03/2023
  • Els incompliments reiteratius de la primera empresa adjudicatària van obligar la Conselleria d'Habitatge a tornar a licitar les obres
  • La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge va licitar les obres per 3,5 milions d'euros

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha anunciat que un total de 12 empreses s’han presentat a la licitació de les obres de terminació de la rehabilitació integral de l’edifici de 20 habitatges de la plaça Yolanda Escrich Forniés, 5 i 6 d’Alacant, que pertanyen al grup d’habitatge públic Miguel Hernández.

La Vicepresidència Segona, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), va tornar a licitar les obres de rehabilitació d’aquest edifici per a poder reprendre els treballs que van quedar inacabats per part de la constructora Ecisa. Divendres passat va concloure el termini perquè les empreses pogueren presentar les respectives ofertes.

Aquesta obra s’executarà en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea, a través dels fons Next Generation.

Les empreses que han presentat oferta per a executar aquesta actuació són les següents: Urbamed Projetcs SL, Vialterra Infraestructuras SA, ACSA Obras e Infraestructuras SAU, Alcudia Servicios y Obras SL, Assista Casa 2005, Canto Obras SL, Doalco SA, Estructuras del Levante Almeriense SL, Gestaser Obras y Servicios SL, Guerola Transer SLU, Levantina Ingeniería y Construcción SL, Orthem Servicios i Infraestructuras Medioambientales SAU.

L’octubre de 2021, després de la seua adjudicació, Ecisa començava les obres en el grup Miguel Hernández. Un any després, els continus incompliments contractuals d’aquesta empresa van desembocar en la paralització unilateral de les obres per part d’Ecisa, quan hi havia executada només una part mínima de l’obra prevista, per un import de 136.572 euros. Davant d’aquesta situació, EVha va iniciar un expedient de resolució de contracte que va culminar amb la rescissió del contracte i una nova licitació, el termini de presentació d’ofertes de la qual acaba de concloure.

En aquesta última licitació s’ha augmentat el pressupost respecte a la primera licitació, en la qual van ser 2,2 milions d’euros enfront dels 3,5 milions actuals. Això es deu principalment a l’actualització dels preus dels materials de construcció.