Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell aprova la renovació del conveni de col·laboració amb la UA i la UMH d’Elx sobre la Càtedra de Nova Transició Verda

10/03/2023
  • Aquest acord ajudarà a fomentar el dret a un habitatge i el seu entorn urbà sostenibles enfront del canvi climàtic
  • La subvenció total adjudicada a les dues universitats ascendeix a 70.000 euros

El Consell ha aprovat la renovació del conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i les dues universitats públiques valencianes —la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH)— per al funcionament de la Càtedra de Nova Transició Verda.

L’objectiu de l’acord és finançar el funcionament de la Càtedra de Nova de Transició Verda perquè servisca de contribució a impulsar la consecució del dret a un habitatge sostenible i el seu entorn urbà, en el marc de la governança de la transició ecològica i la lluita contra el canvi climàtic a la Comunitat Valenciana.

En concret, les universitats col·laboraran mitjançant la realització de programes d’investigació, formatius, culturals i de divulgació, orientats cap a la sostenibilitat ambiental, la lluita contra el canvi climàtic, l’eficiència energètica residencial, el dret a la ciutat i els drets de la naturalesa.

Aquesta càtedra va ser creada per les universitats signatàries del conveni marc de juny de 2020. Posteriorment, el gener de 2023, es va signar un nou acord que substitueix l’anterior i a l’empara del qual se signa aquest conveni.

La Generalitat subvenciona la Càtedra de Nova transició Verda amb una aportació de 35.000 euros per a cadascuna de les dues universitats, que s’inclouen en els pressupostos de l’exercici 2023.

L’actual conveni entrarà en vigor en el moment de la signatura i romandrà vigent fins al 31 de desembre de 2023.