Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell col·labora amb el Consell Valencià de la Joventut per a fomentar accions d’educació en participació de xiquets, xiquetes i adolescents

10/03/2023
  • La col·laboració se centrarà en el desenvolupament del programa Joves construint ciutadania per a la participació juvenil a les aules
  • Les actuacions previstes a través d'aquest conveni compten amb un finançament de 40.000 euros​​​​​​​

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i el Consell Valencià de la Joventut (CVJ) durant 2023 per a desenvolupar activitats relacionades amb el foment de l’educació en participació de xiquets, xiquetes i adolescents de la Comunitat Valenciana.

En concret, la col·laboració se centrarà en el desenvolupament del programa JOCC, Joves construint ciutadania, d’educació per a la participació juvenil a les aules.

Entre les accions previstes, es realitzaran sessions d’educació per a la participació en 25 grups de primer i segon curs de l’ESO en, almenys, deu municipis de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

També es preveuen projectes per a la reflexió col·lectiva. Per a fer-ho, es desenvoluparan trobades i reunions amb les regidories de Participació o Joventut i es donarà a conéixer la Xarxa de Governança Participativa Municipal a municipis nous.

Al seu torn, es donaran a conéixer els mecanismes i els canals de participació a l’abast del grup en el qual es fa la intervenció.

Les actuacions previstes a través d’aquest conveni compten amb un finançament de 40.000 euros.