Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Rehabilitació

Héctor Illueca destaca la inversió de 2,1 milions per a acabar les obres del Centre 14 d’Alacant

09/03/2023
El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica visita les obres que s’estan executant al Centre 14
  • El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica visita les obres que s’estan executant al Centre 14
  • Anuncia 8,9 milions d’euros dels fons europeus per a la rehabilitació de 470 habitatges de la urbanització Urbanova

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha assegurat que “la joventut és el pilar central sobre el qual la nostra societat ha d’erigir el seu futur”. Per això la Vicepresidència Segona continuarà invertint en 2023 una dotació de 2,1 milions d’euros al Centre de Recursos per a la Joventut, conegut com a Centre 14, “una actuació amb la qual pretenem acabar les obres que s’estan desenvolupant i en què hem invertit, des de 2021, prop de 4 milions d’euros”.

Així ho ha declarat Illueca durant la seua visita al Centre 14, les obres del qual estan en marxa gràcies a un conveni amb la Vicepresidència Segona. Hi ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, i el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio.

En la seua visita, el vicepresident ha pogut constatar “un objectiu complit i que té a veure amb la joventut d’Alacant, perquè se’ls ofereix un espai formatiu, informatiu i cultural on es poden desenvolupar activitats de tota mena”.

Illueca ha manifestat “la importància de la cultura en la joventut per a forjar-se un futur i aquest espai contribuirà a fer-ho, i així donarà també resposta a una reivindicació de la joventut de la ciutat”.

A principis d’any, el Consell aprovava un conveni entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament per a la fi de les obres d’ampliació del Centre 14, corresponents a 2023, dins del Pla de rehabilitació i condicionament del centre històric d’Alacant (RACHA).

L’objectiu d’aquest acord és acabar les obres que van quedar paralitzades, amb la incorporació d’elements d’arquitectura sostenible i l’adaptació a la normativa necessària, i posteriorment l’execució de les obres d’ampliació i la rehabilitació de l’anterior edifici al carrer Llauradors, 14.

Cal recordar que la Generalitat i l’Ajuntament d’Alacant estan col·laborant des de l’any 1992 en la rehabilitació del centre històric d’Alacant.

Rehabilitació de 470 habitatges d’Urbanova

D’altra banda, Héctor Illueca ha anunciat que la Vicepresidència Segona, a través dels fons europeus, “invertirà 8,89 milions d’euros en la Comunitat de Propietaris Urbanova, la qual cosa permetrà millorar la sostenibilitat i l’eficiència energètica de 470 habitatges”. Amb això es fa valdre “un dels eixos fonamentals de la Generalitat en l’aplicació de la innovació ecològica en l’edificació de la Comunitat Valenciana per a accelerar la transició ecològica”.

Concretament, la subvenció per a Urbanova, que ascendeix a 8.896.648 euros, es destinarà a la rehabilitació del complex format per 10 torres amb 470 habitatges. Aquestes ajudes suposen per als propietaris un benefici important en l’estalvi energètic de les futures factures, després d’haver fet canvi de finestres, aïllament en coberta i façanes, i instal·lació de plaques solars.

La concessió d’aquesta ajuda és pionera a escala nacional, tant per la quantia com pel nombre d’habitatges afectats, i marca un clar exemple a seguir en l’execució d’accions similars finançades per fons europeus en matèria d’habitatge.

El finançament es concedeix amb càrrec als pressupostos de la Generalitat corresponents a l’exercici 2022, en referència a les ajudes en el Pla de recuperació, transformació i resiliència per a la rehabilitació a escala d’edifici. El procés de concessió d’aquestes subvencions s’ha regit per la competència competitiva.

En aquest sentit, el vicepresident ha volgut destacar la importància que tindran aquests fons europeus, ja que permetran la rehabilitació de 3.013 habitatges després de presentar-se 533 sol·licituds a la província d’Alacant. “Mai abans es va fer un pla de rehabilitació d’aquesta envergadura”, ha conclòs.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

El vicepresidente segundo y conseller de Vivienda y Arquitectura Bioclimática, Héctor Illueca