Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Recuperació de barris

La Conselleria d’Habitatge fa seguiment de les obres de rehabilitació al barri del Cementeri d’Alacant

09/03/2023
El projecte de rehabilitació integral que impulsa la Generalitat es du a terme en col·laboració amb l’ONG Arquitectura sense Fronteres
  • El projecte de rehabilitació integral que impulsa la Generalitat es du a terme en col·laboració amb l’ONG Arquitectura sense Fronteres
  • Les actuacions de rehabilitació afecten habitatges i zones comunes del barri i es preveu que beneficien 800 famílies

El secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, i el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, han visitat el barri del Cementeri d’Alacant per a comprovar l’avanç de les obres de rehabilitació d’habitatges i d’espais comuns que hi du a terme l’ONG Arquitectura sense Fronteres.

El projecte de rehabilitació integral del barri del Cementeri forma part del programa Asertos de regeneració d’àrees urbanes en situació de vulnerabilitat integral. En concret, l’actuació iniciada en 2021 afecta 170 habitatges i espais comuns, com ara jardins i un hort urbà. Es calcula que les actuacions de rehabilitació beneficiaran unes 800 famílies.

Segons ha subratllat el director de Qualitat i Rehabilitació, Alberto Rubio, aquesta mena d’iniciatives “tenen la virtut de conjuminar actuacions de millora de la seguretat i la salubritat dels habitatges i, a més, contribueixen a les polítiques d’inclusió laboral, perquè són els mateixos veïns els que participen en les obres”.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica va destinar al projecte una aportació inicial de 200.000 euros, que en 2023 compta amb una nova dotació de 500.000 euros a través d’un conveni amb l’associació Arquitectura sense Fronteres d’Espanya.

Precisament, l’associació Arquitectura sense Fronteres ha sigut guardonada en la setena edició dels Premis Fundació La Caixa a la Innovació Social, d’àmbit nacional, pel projecte de recuperació del barri del Cementeri d’Alacant. L’associació realitza la seua tasca des de 2017, la qual cosa ha permés millorar les condicions de vida de quasi 200 famílies alacantines.

Galeria d'imatges