Educació, Cultura i Esport

La Conselleria de Cultura ofereix música entorn del Dia Internacional de la Dona, al Teatre Arniches

09/03/2023
La Conselleria de Cultura ofereix música entorn del Dia Internacional de la Dona, al Teatre Arniches
  • La banda de ‘rock’ Santero y los Muchachos ofereix un concert dins de la programació del circuit Sonora de música valenciana a l’Arniches
  • La conselleria de Cultura presenta el Cor de la Generalitat Valenciana, en un concert homenatge a la dona, en el marc commemoratiu del 8M

La Conselleria de Cultura ofereix a Alacant un programa doble per al cap de setmana, amb la música com a protagonista. Santero y los Muchachos i el Cor de la Generalitat Valenciana estaran a l’Arniches els dies 11 i 12 de març respectivament.

La delegada de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo, ha destacat la importància de visibilitzar i commemorar una data tan important com el Dia Internacional de la Dona, encara que reconeix que el verdader triomf seria que deixara de ser necessari: “És fantàstic que la música i la veu de les dones del Cor de la Generalitat Valenciana, que celebra el seu 35é aniversari, siga la peça amb què reivindiquem aquest dia. Sense oblidar que, des de l’IVC, mantenim una implicació constant per aquesta i per altres temàtiques de rellevància social i transversal, que estan presents en les nostres programacions culturals”.

El Teatre Arniches torna a convertir-se en seu del circuit Sonora de música valenciana, que porta per tot el territori valencià els grups i solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, amb la voluntat de desestacionalitzar l’oferta musical i donar difusió a les propostes que han sigut reconegudes en els premis.

En aquesta ocasió seran Santero y los Muchachos, que, com a valedors del guardó al millor disc de ‘rock’ en l’edició 2021, aterren el dissabte 11 de març, a les 20.30 hores, a l’Arniches, per a presentar el seu tercer treball discogràfic, ‘Royal Cantina’, en què conflueixen els seus dos vessants més reconeguts: l’elèctrica i l’acústica.

En la setmana en què es commemora el Dia Internacional de la Dona, l’IVC presenta el Cor de la Generalitat Valenciana, amb el singular concert gratuït ‘17 veus de dona entorn del 8 de març’. Es tracta d’un repertori amb signatura de dona que reunirà obres de Hildegarda von Bingen, Clara Wieck, Ethel Smyth, Alfonsina Storni, Concha Méndez, Matilde Salvador, Eleanor Daley, Mia Makaroff, Eva Ugalde, Cynthia Yih Shih (Vienna Teng), Jocelyn Hagen, Elaine Hagenberg i Sarah Quartel. Jordi Blanch dirigeix la formació, amb l’acompanyament al piano de Francisco Hervás.

Galeria d'imatges