Presidència
Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació

Colomer lliura nous distintius de qualitat turística SICTED a dotze entitats de Dénia

10/03/2023
Lliurament distintius SICTED a Dénia
  • El secretari autonòmic de Turisme i l'alcalde de Dénia han lliurat els distintius
  • Francesc Colomer també ha participat en la presentació de les noves iniciatives turístiques del Pla de sostenibilitat en destinació de Dénia

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat, a Dénia, juntament amb l'alcalde de la localitat, Vicent Grimalt, els nous distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (SICTED), a dotze entitats del municipi.

A més, altres 42 serveis turístics de la localitat han renovat el seu distintiu, entre els quals destaquen hotels i apartaments turístics, restaurants, platges, empreses de turisme actiu, comerços i museus, entre altres serveis.

Colomer ha destacat que SICTED "és el projecte més solidari de tots, encadena un esforç col·lectiu a favor d'un turisme acollidor, hospitalari i de qualitat" i ha remarcat la importància d'impulsar la qualitat certificada i "la fortalesa" del sector turístic. "Hem de creure que aquest sector és la locomotora més patriòtica d'un territori".

Pla de sostenibilitat turística en destinació

Francesc Colomer també ha participat en la presentació de les noves iniciatives turístiques impulsades per mitjà del Pla de sostenibilitat turística en destinació de Dénia, que és una de les 11 destinacions de la Comunitat Valenciana que van aconseguir en 2021 l'aprovació dels seus plans de sostenibilitat turística en destinació (PSTD), amb una dotació de 3 milions d'euros.

El PSTD de Dénia recull un projecte clau per a l'estratègia verda de la ciutat i la recuperació de l'entorn natural, així com una proposta per a afavorir la transició ecològica del sector turístic, amb mesures d'adaptació al canvi climàtic, d'impuls de l'economia circular i la millora del capital humà.

En concret, presenta un conjunt de projectes per a garantir l'accessibilitat i la mobilitat turística sostenible, la humanització i valorització d'espais urbans, com l'àrea Marqués de Campo, o l'Estratègia de la Bicicleta, que pretén transformar el model de mobilitat urbana de la ciutat.

També aposta pel desplegament del Pla director DTI i la renovació de l'oferta museística de Dénia, a més d'incorporar dos projectes gastronòmics estratègics, com la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO i el Centre de Gastronomia del Mediterrani.

A més, Dénia disposa d'un altre Pla de sostenibilitat turística en destinació presentat pel municipi al Pla nacional de turisme enogastronòmic en la convocatòria extraordinària de 2022. Aquest pla compta amb una dotació de 3.246.418 euros.

Galeria d'imatges