Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Next Generation

El Pla de barris de la Generalitat millorarà l’entorn de les Boqueres d’Almassora amb una inversió de 4,3 milions d’euros

15/03/2023
El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i l’alcaldessa d’Almassora analitzen els beneficis d’aquesta actuació, que afecta 232 habitatges
  • El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i l’alcaldessa d’Almassora analitzen els beneficis d’aquesta actuació, que afecta 232 habitatges
  • Héctor Illueca afirma que aquestes ajudes són un primer pas perquè les desigualtats existents entre els municipis de la Comunitat Valenciana revertisquen

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l’alcaldessa d’Almassora, Mercedes Galí, s’han reunit per a analitzar el projecte previst de l’entorn residencial de rehabilitació programada (ERRP) en la zona de les Boqueres.

Aquesta actuació es desenvoluparà gràcies al Pla de barris de la Generalitat, que està cofinançat amb els fons europeus Next Generation amb més de 4 milions d’euros.

Héctor Illueca ha destacat la col·laboració de les administracions públiques perquè aquest pla puga ser una realitat. Per això, ha agraït “la diligència i la dedicació de les alcaldesses i els alcaldes que han subscrit acords per a desenvolupar aquest programa d’ajudes, així com tot el treball executat pels funcionaris, els tècnics i els regidors d’Urbanisme, i altres professionals, que han contribuït al fet que això siga possible”.

Així mateix, ha explicat que “després de dècades en les quals el creixement de les nostres ciutats ha sigut desigual, no tots els barris de les ciutats han crescut de la mateixa manera, ni amb els mateixos recursos ni facilitats per a accedir als serveis públics”. Per això, considera que aquestes ajudes “són un primer pas per a començar a tractar que aquestes desigualtats revertisquen i combatre la vulnerabilitat de molts espais quotidians de la Comunitat Valenciana”.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Almassora ha agraït la visita del vicepresident al municipi i ha destacat aquesta important inversió que “beneficiarà 232 habitatges quant a millores d’eficiència energètica i accessibilitat”.

Una vegada ha acabat la reunió, Illueca i l’alcaldessa s’han traslladat a l’Auditori de les Boqueres, on han mantingut una reunió informativa amb els veïns i veïnes per a explicar-los el projecte.

El cost total del projecte a Almassora és de 4.345.936 euros, 3.710.646 dels quals procedeixen del Ministeri d’Agenda Urbana; 172.046 euros, de la Generalitat; 172.046 euros més, de l’Ajuntament, i 291.196 euros, de particulars.

L’actuació es desenvoluparà en una àrea del barri de les Boqueres, en la qual se situen 16 edificis amb un total de 232 habitatges. L’objectiu principal és la rehabilitació d’aquest conjunt d’immobles per a assolir una millora de l’eficiència energètica que supose un estalvi en el consum d’energia primària no renovable d’almenys un 60 %.

Això s’assolirà amb la col·locació d’un sistema d’aïllament tèrmic per l’exterior; la millora de la coberta mitjançant la impermeabilització; la substitució de fusteries exteriors; la instal·lació d’acumuladors aerotèrmics, o la instal·lació de panells solars.

Quant a les obres d’urbanització, es desenvoluparan actuacions de conversió en zona de vianants de carrers interiors de les illes on se situen aquests edificis. A més, es realitzarà una adequació d’espais d’oci, reunió i socialització, amb arbratge, mobiliari urbà i il·luminació.

En la trobada han estat acompanyats per la directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris; els tinents i la tinent d’alcalde Javier Mollá, Carmen Martinavarro i Javier Martí; la regidora de Serveis Socials, María José Tormo, i la resta de la corporació municipal.

Aquest conjunt d’inversions sorgeix de la convocatòria per a la concessió de les ajudes del Programa d’actuacions de rehabilitació a escala de barri del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026 Next Generation.

Aquesta convocatòria es destina al finançament d’actuacions integrals de regeneració urbana, incloent-hi obres de rehabilitació en edificis d’ús predominant residencial i habitatges, i d’urbanització o reurbanització d’espais públics dins dels denominats entorns residencials de rehabilitació programada (ERRP).

La signatura d’acords amb 23 municipis de la Comunitat Valenciana suposa destinar un total de 142.848.665 euros a la rehabilitació de barris vulnerables per al període 2022-2026, la qual cosa millorarà la situació dels residents de 7.158 habitatges. Aquests protocols estaran en vigor fins al 30 de juny de 2026.

Galeria d'imatges