Justícia, Interior i Administració Pública
Accés a la funció pública

Gabriela Bravo participa en la inauguració del primer curs de formació de funcionaris en pràctiques del nou model d’oposicions

21/03/2023
  • 238 aspirants de l'OPO de 2022 passen a ser funcionaris en pràctiques de la Generalitat          

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha participat en la inauguració del primer curs formatiu avaluable per als funcionaris en pràctiques del nou model d’oposicions. Concretament, 238 persones que han aprovat les primeres proves de l’OPO de 2022 comencen aquest dimarts un curs de quatre mesos de duració, un mes de teoria aplicada i tres mesos de pràctiques remunerades en diversos departaments de l’Administració pública valenciana.

Bravo ha subratllat que la Generalitat lidera la innovació i la transformació dels processos d’accés a la funció pública, amb un nou model d’oposicions amb places reservades per a torn lliure, un període de pràctiques remunerades i beques de 700 euros al mes. “Hui és un dia molt especial per a la Generalitat”, ha comentat Bravo, al mateix temps que ha considerat que els grans canvis de la societat actual exigeixen “noves capacitats, eines i mirades per a impulsar les polítiques públiques, i per això és fonamental captar talent”. “Volem superar la mera avaluació memorística i avançar cap a processos selectius que combinen habilitats i capacitats, com ara gestió d’equips, resolució de problemes, empatia o noves capacitats en l’àmbit digital”.

El curs, organitzat per l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP), té com a finalitat proporcionar als aspirants la formació i la capacitació suficient per a l’adquisició de coneixements pràctics i habilitats per a desenvolupar amb eficàcia les funcions que exerciran en l’acompliment dels seus llocs de treball. Està dirigit a dos grups, el d’A1-01 de tècnics superiors de l’Administració General i l’A1-06 de tècnics superiors d’Enginyeria Informàtica.  

Els aspirants, que des d’aquest dimarts són nomenats funcionaris en pràctiques, comencen un mes de formació aplicada amb matèries com ara gestió econòmica, contractació, gestió de personal, gestió de fons europeus, planificació estratègica, transparència o prevenció de violència de gènere, entre altres qüestions. La segona part del curs, de maig a juliol de 2023, consistirà en les pràctiques en l’entorn laboral, que permetran als aspirants conéixer de primera mà diversos departaments de l’Administració.

Quan finalitze tot el curs, a més, s’hauran de presentar a un examen en el qual s’enfrontaran a un cas pràctic i s’avaluaran les competències generals. Disposaran, durant tot el curs, d’un ordinador portàtil d’ús individual, i amb un tutor.

Es tracta de processos selectius derivats de l’OPO de 2022, la primera que s’executa des de l’entrada en vigor de la nova llei de funció pública que aposta per uns processos de selecció més àgils i eficaços, amb l’objectiu de seleccionar els millors perfils amb noves competències i habilitats.

Galeria d'imatges