Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Sector agrari

Isaura Navarro: “Terra Eco consolida la Comunitat Valenciana com a referent internacional de l’agricultura i la producció ecològica”

22/03/2023
Isaura Navarro: “Terra Eco consolida la Comunitat Valenciana com a referent internacional de l’agricultura i la producció ecològica”
  • La primera edició del certamen assoleix la participació de 67 marques expositores i un extens ventall d'innovacions tecnològiques sostenibles per al sector

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha afirmat que “Terra Eco consolida la Comunitat Valenciana com a referent internacional de l’agricultura i la producció ecològica”.

Durant la inauguració de la nova fira professional valenciana de producció ecològica, Terra Eco, Navarro hi ha afegit que “l’agricultura ecològica representa el futur de l’agricultura, perquè la gent més jove que s’hi dedica, ha apostat per l’agricultura ecològica i, per tant, és ací on està el relleu generacional”.

Així mateix, ha assenyalat que Terra Eco suposa un aparador de tot el que s’està fent en producció ecològica, amb 67 marques representades, totes amb certificació ECO i de la Comunitat Valenciana, a les quals se’n sumen altres de més punts d’Espanya.

A més, la consellera ha llançat una invitació a la societat perquè s’acoste a la fira a conéixer tots els productes exposats i conéixer com es pot avançar en agricultura ecològica, “tan imprescindible per al futur de l’agricultura valenciana des de la sostenibilitat”.

Terra Eco

Terra Eco pretén impulsar i potenciar el sector agrari ecològic de proximitat, donar visibilitat i dinamitzar el sector. Compta amb empreses certificades de producció ecològica, comercialitzadors, majoristes i firmes de biotecnologia agrària. També hi assisteixen distribuïdors de cadenes internacionals d’Alemanya, França, el Regne Unit i Dinamarca, així com empreses líders en innovació i tecnologia que venen a presentar solucions per a una nova agricultura més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

A més, s’organitza el Hackató Agrotech amb 250 participants, amb l’objectiu de captar el millor talent i trobar solucions tecnològiques associades a l’agroalimentació ecològica.

També hi tenen lloc activitats paral·leles, com ara tastos guiats de vins, olis i cerveses ecològiques; jornades professionals d’estratègies innovadores; congrés de biocítrics; fitosanitaris ecològics, i bioestimulants, entre altres.

Producció ecològica

A la Comunitat Valenciana hi ha una superfície ecològica certificada de 153.000 hectàrees, 4.200 operadors, 3.350 productors i més de 800 empreses ecològiques.

Així, la superfície dedicada a l’agricultura ecològica a la Comunitat és del 20,5 %, molt pròxim al 25 % fixat com a objectiu per la Unió Europea per a 2032. A més, és referent, ja que es troba 10,5 punts per damunt de la producció ecològica d’Espanya (10 %) i 12 punts per damunt de la d’Europa (8,5 %).

Els plans de producció ecològica de la Conselleria han ajudat en aquest sentit. Entre els dos que s’han posat en marxa han impulsat la facturació del sector, que ha augmentat un 380 % i ha assolit 736,2 milions d’euros.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Agricutura, Isaura Navarro