Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell presenta la Rendició de Comptes de l’activitat del Govern Valencià en la X Legislatura

24/03/2023
  • Els compromisos del Govern Valencià assoleixen un grau de compliment del 80 % en la segona legislatura
València.

El Ple del Consell ha presentat la Rendició de Comptes de l'activitat del Govern Valencià en la X Legislatura, els resultats de la qual reflecteixen que s'ha assolit el 80 % dels compromisos previstos per a la segona legislatura de l'actual Govern Valencià.

L'anàlisi dels compromisos del Consell, Acord per a un Govern valencià de progrés, organitzats al voltant de sis eixos i 132 compromisos desenvolupats des de tots els departaments de la Generalitat, s'ha fet públic en la nova pàgina web https://rendiciocomptes.gva.es/.

D'acord amb les dades que arreplega el web, s'han dut a terme actuacions en 130 dels 132 compromisos previstos, que inclouen un total de 390 iniciatives de les quals 309 s'han assolit i 81 es troben en tràmit.

L'objectiu d'aquesta anàlisi és fer possible que la ciutadania puga conéixer i valorar de primera mà els resultats obtinguts entre 2019-2023 corresponents a la X Legislatura.

Aquest mapa de situació, que es publica per primera vegada en format web, també contribueix a fer una valoració dels compromisos no assolits, la qual cosa permetrà analitzar els motius i les possibles actuacions que cal continuar desenvolupant per a assolir-los.

La Rendició de Comptes de la X Legislatura s'estructura en els sis eixos de l'acció de govern i 132 compromisos: transició ecològica i lluita contra l'emergència climàtica; feminisme, diversitat i igualtat de tracte; serveis públics per a continuar rescatant i cuidant les persones; ocupació, model productiu i innovació; qualitat democràtica i bon govern; i fiscalitat progressiva, finançament just i interessos valencians.

La pàgina web també ofereix la possibilitat de consultar el conjunt d'iniciatives desenvolupades per cadascuna de les conselleries de la Generalitat, en què els compromisos estan distribuïts segons les competències de cada conselleria, per a conéixer si s'han assolit o es troben en tràmit.

La informació que ofereix el web és una informació viva, en la qual els graus de compliment canviaran, perquè les conselleries continuaran treballant i moltes actuacions que ara estan en tràmit, finalitzaran i estaran assolides.

La nova pàgina web també inclou l'apartat El marc de la legislatura, des del qual es pot accedir a informació relacionada amb el govern de la X Legislatura, els seminaris i l'organització del Consell, així com a l'activitat normativa desenvolupada.

Així mateix, s'ofereixen dades estadístiques sobre el context econòmic i social a la Comunitat Valenciana; sobre l'evolució del pressupost de la Generalitat durant la legislatura; la possibilitat de consultar en què es gasten els diners la Generalitat mitjançant el Visor Pressupostari; com han funcionat els primers Pressupostos Participatius; el cost efectiu dels serveis públics; o el Compte General, entre altres.

Tota la informació pot consultar-se en el web https://rendiciocomptes.gva.es/ i en el portal de Transparència de la Generalitat GVA Oberta https://gvaoberta.gva.es/es/, a més del web de la Generalitat i de les pàgines de les diferents conselleries.