Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Seguretat viària

La Generalitat inverteix 890.000 euros a millorar la mobilitat sostenible i la seguretat viària en l’accés sud a Almussafes des de la CV-42

26/03/2023
  • La Conselleria d’Obres Públiques i Mobilitat ha executat una rotonda i un nou itinerari de vianants i ciclistes que comunica la població amb les naus i les fàbriques existents
  • Rebeca Torró destaca que aquestes actuacions “són especialment rellevants en els entorns urbans, en els quals han de conviure en condicions de seguretat tant els trànsits motoritzats com els no motoritzats”

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha invertit 890.000 euros en la construcció d’una rotonda en l’accés sud a Almussafes des de la CV-42, que, com ha destacat la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, s’emmarca en “l’objectiu de la Generalitat d’incrementar la seguretat viària, especialment als accessos i les travessies de les poblacions, i crear itineraris segurs tant per a vianants com per a modes de transport més sostenibles”.

Torró ha indicat que “les actuacions de millora de la seguretat viària i d’accessibilitat per a vianants i ciclistes constitueixen per a la Generalitat un aspecte fonamental en la gestió de les infraestructures, que té el seu focus posat en les persones, a augmentar la seua qualitat de vida i fer-ne més fàcil la quotidianitat”.

En aquest sentit, hi ha afegit que aquestes actuacions “són especialment rellevants en els entorns urbans, en els quals han de conviure en condicions de seguretat tant els trànsits motoritzats com els no motoritzats, amb especial atenció a vianants i bicicletes”.

Així, juntament amb la rotonda d’accés sud a Almussafes, s’ha executat un nou itinerari de vianants i ciclistes que comunica la població amb les naus i les fàbriques existents als voltants de la carretera CV-42, i amb el passeig situat paral·lelament al barranc de Tramusser.

Per a la consellera, amb aquesta actuació “estem donant a la ciutadania una alternativa al vehicle privat en facilitar una ruta segura per a bicicletes i vianants a les naus i les fàbriques d’aquesta zona d’Almussafes”. D’aquesta manera, ha apuntat Rebeca Torró, “la Conselleria dona resposta a la petició cada vegada més gran d’itineraris de vianants i ciclistes per a una mobilitat més sostenible, un oci més saludable i més respecte al medi ambient”.

Així, “la Generalitat fa un pas més en el compliment dels seus objectius prioritaris en matèria de mobilitat, que se centren a millorar la seguretat viària de vianants i ciclistes, integrar i millorar els entorns urbans i fomentar la mobilitat sostenible”, ha assenyalat. A més, segons la consellera, “totes les actuacions que milloren les infraestructures viàries, que faciliten el transport i les comunicacions, són també un impuls a l’economia i al desenvolupament sostenible”.

La CV-42 discorre de nord a sud i uneix l’AP-7, a l’altura d’Almussafes, amb la CV-50 a Alzira. L’actuació que ha dut a terme la Conselleria ha consistit en la substitució de la intersecció en T d’accés sud a Almussafes, des de la carretera, per una rotonda que serveix de porta d’entrada sud a la travessia i modera la velocitat del trànsit de vehicles de manera prèvia a l’inici del tram urbà.