Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Arquitectura sostenible

La Generalitat participa en l’adequació del Centre de Formació en Hostaleria d’Asindown a través del Pla Irta

27/03/2023
Les obres del projecte ‘La mare que va’, situat a La Marina de València, compten amb un finançament de 60.000 euros del Pla Irta de la ...
  • Les obres del projecte La mare que va, situat a La Marina de València, compten amb un finançament de 60.000 euros del Pla Irta de la Vicepresidència Segona
  • Es tracta d'una iniciativa pionera que conjumina la innovació social amb la innovació i la sostenibilitat en la construcció

La secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, junt amb el director general d’Innovació Ecològica en la Construcció, David Calvo, ha visitat les obres del projecte La Mare que va, que impulsa la Fundació Asindown i que ha sigut finançat amb la línia d’ajudes del Pla Irta.

Es tracta d’un pla de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica que impulsa la innovació i la investigació aplicada per a la transició ecològica en l’arquitectura.

El projecte, que compta amb una subvenció de 60.000 euros, consisteix en l’habilitació i l’ampliació d’un local situat en La Marina de València, per a adequar-lo com a centre de formació en hostaleria per a la Fundació Asindown, com a espai de convivència, reunions i esdeveniments per al teixit empresarial, cultural i social valencià.

Segons ha detallat Laura Soto, es tracta d’un projecte ambiciós que “des de l’inici es va plantejar com a objectiu portar associada la innovació en la construcció i la innovació social. Posar l’arquitectura, així com els processos d’innovació i sostenibilitat, al servei de les persones per a crear noves oportunitats i millorar la vida de la gent és el nostre objectiu final, i el projecte d’Asindown n’és un exemple”.

El director de projectes d’Asindown, Samuel Romero, ha informat la secretària autonòmica i el director general sobre l’estat de les obres, així com el detall del projecte social que pretén formar persones amb discapacitat intel·lectual perquè troben una ocupació en el sector de l’hostaleria i es donen a conéixer les capacitats del col·lectiu entre totes les empreses que participen de l’espai.

Per la seua banda, David Calvo ha valorat aquesta iniciativa que “recull l’esperit de la línia d’ajudes del Pla Irta, ja que troba en els processos d’innovació en la construcció la solució a molts dels reptes que aquest espai plantejava”.

En aquest sentit, el director general ha explicat que s’han introduït façanes ventilades, s’ha millorat l’envolupant per a contrarestar l’exposició al sol i s’han utilitzat materials sostenibles i de quilòmetre zero a l’interior.

Projecte La Mare que va

El projecte La Mare que va consisteix en la reforma integral d’un espai cobert i de la terrassa, així com la millora de l’envolupant tèrmica, que es realitza mitjançant la modificació dels sistemes i els materials de tancament, a més de la incorporació d’una façana ventilada formada per panells fixos de làmines de bambú verticals a l’exterior, sistema SATE sobre barandat de termoargila, cambra d’aire i extradossat interior de plaques d’algeps laminat i aïllament de llana mineral.

Galeria d'imatges