Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Beques universitàries

El Consell incrementa la dotació de les beques salari als 19,2 milions, la qual cosa permetrà beneficiar un 20 % més d’estudiants

27/03/2023
  • El pressupost inicial s'ha incrementat en 1,2 milions d'euros

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) l’increment als 19,2 milions de l’import total màxim destinat a les beques salari per al curs 2022-2023, que permetrà beneficiar, amb un màxim de 6.000 euros a l’any, un 20 % més d’estudiants respecte a la convocatòria anterior.

El Consell va dotar inicialment amb 18 milions d’euros les beques salari per a aquest curs. Amb la modificació publicada en el DOGV s’hi han sumat un total d’1,2 milions, amb la qual cosa s’assoleixen els 19,2 milions, que suposen la quantitat més alta amb què s’ha dotat aquestes beques des que es van crear en 2016, i es fa possible beneficiar un nombre més elevat d’estudiants, ja que se superen els 3.700 becats del curs 2021-22.

En aquest sentit, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, s’ha mostrat “molt satisfeta” amb la xifra assolida. “Amb aquest increment d’assignació per a les beques salari, aquest Consell continua complint amb el seu compromís de garantir l’accés i la formació universitària a un nombre més gran d’estudiants i s’assegura que els estudiants que vulguen estudiar i manquen dels mitjans econòmics suficients, ho puguen fer”.

“Aquestes beques van nàixer com una aposta ferma del Govern del Botànic i s’han consolidat dins del sistema de beques universitàries com una de les ajudes millor dotades de tot el territori nacional, que cobreix tant la realització d’estudis de grau de qualsevol curs com la de màsters habilitants, cosa que ha contribuït a situar les universitats valencianes com a les millor finançades”, ha assenyalat Josefina Bueno.