Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

Illueca signa un protocol amb l’Ajuntament d’Elda per a la construcció d’habitatges socials i la regeneració de l’entorn del castell

28/03/2023
El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb l'alcalde per a avançar en aquest projecte finançat pels Next Generation
  • El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb l'alcalde per a avançar en aquest projecte, finançat pels Next Generation
  • Assegura que millorarà la qualitat de vida de les persones més vulnerables i preservarà el patrimoni històric i cultural del municipi

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, han signat un protocol per a formalitzar la cooperació entre la Generalitat i l’Ajuntament per a la regeneració del barri antic d’Elda mitjançant la urbanització i l’edificació de la zona de l’entorn del castell. L’objectiu és obtindre habitatges socials per a atendre la demanda existent actualment al municipi.

Héctor Illueca ha mostrat la seua satisfacció davant de la signatura d’aquest protocol, les actuacions del qual seran finançades amb fons europeus Next Generation. En la seua intervenció, ha resumit els principals objectius d’aquest projecte.

El primer d’aquests objectius és que Elda “tinga un parc d’habitatge públic ben nodrit per a poder garantir el dret a l’habitatge a col·lectius vulnerables, com el dels joves, i poder actuar en els preus del lloguer”. Seguidament, es busca “preservar el patrimoni històric en una zona emblemàtica a través d’un profund procés d’urbanització”, al mateix temps que es genera activitat econòmica i ocupació, ha explicat Illueca.

El vicepresident ha agraït la col·laboració de les institucions i els agents implicats en aquest projecte, especialment l’Ajuntament d’Elda, amb el qual, mitjançant aquest protocol, “segellem una aliança”. Una iniciativa que “és una mostra més del compromís del Govern Valencià en la lluita contra la vulnerabilitat urbana”.

Per la seua banda, Rubén Alfaro ha agraït la visita del vicepresident i “l’interés i la sensibilitat” que ha tingut per a fer possible aquest acord tan important per al municipi. “Un programa que fa valdre l’entorn del castell, però també ofereix una oportunitat per a donar resposta al problema residencial que tenim”, ha assenyalat.

En la signatura del protocol han estat acompanyats pel secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar; el regidor d’Accés a Habitatge, Javier Rivera, i el d’Urbanisme Sostenible, Jesús Sellés.

El protocol de col·laboració pretén fomentar la cohesió social i territorial, fent un ús racional de sòl, afavorint la regeneració urbana de l’entorn del castell mitjançant un desenvolupament urbanístic sostenible.

Així mateix, amb aquesta actuació també es pretén assolir l’ampliació del parc d’habitatge social sobre sòl de titularitat pública, destinat al lloguer per a atendre les necessitats dels sectors de població amb més dificultats d’accés a l’habitatge.

Amb tot això es pretén impulsar i fomentar l’existència d’una oferta suficient i adequada d’habitatge per a llogar a preus assequibles, amb especial atenció a les persones joves i les llars en situació o risc de vulnerabilitat, habilitant mecanismes efectius de regulació i ús del sòl.

Mitjançant aquest protocol, la Generalitat es compromet a col·laborar, tant econòmicament com tècnicament, amb la construcció d’habitatges socials al barri antic d’Elda. Estarà vigent fins al 31 de desembre de 2026, sense perjudici de les possibles pròrrogues que es puguen acordar.

D’altra banda, després de la signatura del protocol, també s’han analitzat altres temes relacionats amb la Vicepresidència Segona a Elda. Concretament, des de l’estiu de 2019 s’han adquirit 22 habitatges per a destinar-los a lloguer assequible, amb una inversió de 824.880 euros.

Així mateix, han analitzat l’estat de les obres de remodelació de les places de l’Escorxador i de Santiago, que han comptat amb una ajuda de 250.000 euros per part de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. L’objectiu és revitalitzar el centre històric de la ciutat.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

El vicepresidente segundo y conseller de Vivienda y Arquitectura Bioclimática, Héctor Illueca