Sanitat Universal i Salut Pública
Sanitat Universal

El nou hospital d’Ontinyent inicia l’activitat amb l’obertura de les Consultes Externes a partir del mes d’abril

29/03/2023
El nou hospital d’Ontinyent inicia l’activitat amb l’obertura de les Consultes Externes a partir del mes d’abril
  • El nou centre disposarà de més llits, quiròfans i consultes externes i incorporarà nous serveis assistencials amb una inversió total de 43 milions d'euros
  • Miguel Mínguez: “Està previst que durant aquest mateix any, de manera gradual, estiguen operatius tots els serveis”

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat les Consultes Externes del nou hospital d’Ontinyent, el primer edifici a entrar en funcionament de tot el complex hospitalari, i ha destacat que “està previst que, durant aquest mateix any, de manera gradual, estiguen operatius tots els serveis”, ja que les obres avancen segons el que es preveu i estan executades al 90 %.

En aquest sentit, ha destacat que “el nou centre disposarà de més llits d’hospitalització, un nombre més gran de quiròfans i de consultes externes, així com la incorporació de nous serveis assistencials, com ara un hospital de dia medicoquirúrgic, una unitat de cures intensives i una unitat de dany cerebral”.

En concret, l’àrea de Consultes Externes se situa en la primera planta, ocupa una superfície de 790 m² i es compon de 26 consultes, 7 zones de proves, sales d’espera i lavabos.

El nou centre hospitalari prestarà assistència especialitzada a més de 54.000 pacients de les poblacions següents del Departament: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

Així mateix, el nou hospital tindrà 24 llits més que l’actual (passa de 56 a 80), 2 quiròfans més (passa de 3 a 5), 11 consultes externes més (passa de 13 a 24). També disposarà d’un nou paritori (passa d’1 a 2), 12 llocs d’urgències més i 6 llocs de dia més a l’hospital de dia. Tot això en una superfície construïda que quasi quadruplica la de l’antic hospital, que passa dels 7.000 m² actuals a prop de 27.000 m².

Quatre blocs comunicats entre si

L’edifici està format per quatre blocs comunicats entre si: el d’hospitalització i serveis generals; el bloc d’accessos i Consultes Externes; el bloc quirúrgic, Maternitat i Radiodiagnòstic, i el bloc d’Urgències. Tots els blocs estan comunicats entre si mitjançant passarel·les envidrades.

Els 80 llits projectats estan previstos en 48 habitacions d’ús individual i 16 habitacions dobles, i es pot ampliar l’hospitalització doblant les habitacions simples en cas que hi haja emergència sanitària, fins a una capacitat total de 128 llits.

El programa funcional del nou centre amplia de manera significativa la cartera de serveis de l’actual hospital i incorpora nous serveis, com ara els d’hospital de dia medicoquirúrgic, unitat de cures intensives (UCI) i unitat de dany cerebral.

La nova unitat de radiodiagnòstic disposa de dues sales de raigs X, una de telecomandament, un TAC, un ortopantomògraf, dues sales d’ecografia i una de mamografia. Amb l’última modificació del projecte es dota l’hospital d’un equip de ressonància magnètica d’alt camp.

Finalment, aquest centre disposarà de 251 places d’aparcament públic i 111 places per a personal sanitari.

Aquest nou hospital és el resultat del conveni de col·laboració que la Conselleria va subscriure el juliol de 2016 amb l’Ajuntament d’Ontinyent.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats