Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Movilidad sostenible

La Generalitat destina 1,5 milions d'euros a millorar la mobilitat sostenible a San Antonio de Benagéber i Llíria amb la construcció de sengles passarel·les per a vianants i ciclistes sobre la CV-35

30/03/2023
  • A San Antonio de Benagéber, la Conselleria d'Obres Públiques ha iniciat les obres de la via de vianants i ciclistes des del costat sud de l'autovia
  • La passarel·la de Llíria connectarà una de les urbanitzacions confrontants a la CV-35 amb el nucli urbà, en el camí Safareig

 

La Generalitat ha invertit més d'1,5 milions d'euros a impulsar la mobilitat sostenible a San Antonio de Benagéber i Llíria, i ha iniciat la construcció de sengles passarel·les per a salvar la barrera que representa la CV-35 per a ciclistes i vianants, i “millorar l'accessibilitat a les urbanitzacions i zones confrontants de manera segura i menys contaminant”, ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Així, ha assenyalat la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat la construcció d'una passarel·la de vianants i ciclistes que creuarà la CV-35 en el terme de San Antonio de Benagéber. Aquesta obra té un termini d'execució de 6 mesos i compta amb un pressupost d'1,1 milions d'euros.

La longitud total de la via de vianants i ciclistes projectada és de 260,85 metres i s'inicia al costat sud de l'autovia CV-35, en la vorera del carrer C-1, al costat del Mas de l’Apotecari.

Segons la consellera, la nova passarel·la connectarà diferents àrees del terme municipal de San Antonio de Benagéber, com la urbanització Montesano i la seua zona comercial, la parcel·la del futur col·legi, el camí a Bétera on s'inicien les rutes cap als paratges naturals de la serra Calderona i Porta Coeli, el nucli urbà de San Antonio de Benagéber i la zona residencial situada entre els nuclis urbans d'aquests municipis i l'Eliana.

Passarel·la en el terme municipal de Llíria

Quant a Llíria, Rebeca Torró ha indicat que les obres, que tenen un termini d'execució de 8 mesos, s'han adjudicat per un import de 425.000 euros i consisteixen en una passarel·la de vianants i ciclistes que connectarà una de les urbanitzacions confrontants a l'autovia CV-35 amb el nucli urbà, en el camí Safareig.

“Aquesta urbanització i el nucli urbà de Llíria -ha indicat- estan units per un pas superior sobre l'autovia pel qual transcorren tant vehicles motoritzats com bicicletes, perquè no disposa d'un carril propi per a ciclistes i les voreres són massa estretes per a vianants”.

Per a resoldre aquesta situació, Rebeca Torró ha destacat que “la Conselleria ha projectat una nova superestructura, paral·lela a la via, que proporcionarà una infraestructura separada per al trànsit rodat i garantirà les condicions de seguretat tant per als vianants com per als ciclistes”. La passarel·la dissenyada té 70 metres de llum i s'ha previst que el muntatge d'aquesta afecte el mínim possible el trànsit de l'autovia CV-35 durant el temps que duren les obres.

Impuls a la mobilitat sostenible

Actualment, al llarg dels municipis situats en la CV-35 no hi ha unes bones connexions per als vianants i ciclistes. A més, les passarel·les sobre l'autovia són escasses per a la demanda creixent de vianants, per la qual cosa “des de la Conselleria hem considerat necessari millorar la mobilitat sostenible dels veïns i veïnes que resideixen als municipis dels marges de l'autovia”, ha comentat Rebeca Torró.

Amb aquestes actuacions, ha conclòs: “La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat contribueix a la conservació i protecció del medi ambient i promou amb eficiència els recursos de què disposa, mitjançant operacions que faciliten la utilització racional del territori, la seua personalització amb infraestructures que valoren el paisatge i el patrimoni cultural i visual, així com la connexió d'itineraris per als vianants i carrils bici entre municipis”.

Galeria d'imatges