Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell renova la col·laboració amb la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana en matèria de dret civil i promoció de l’autogovern

31/03/2023
  • La Generalitat destina 5.000 euros al finançament d'aquestes actuacions en 2023

El Consell ha aprovat la renovació del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) en matèria de dret civil foral valencià i foment de l’autogovern.

Durant l’any 2023, la RACV desenvoluparà actuacions i iniciatives relacionades amb el desenvolupament de l’Estatut d’Autonomia, la difusió i la divulgació del dret foral civil valencià i la promoció i la consolidació de l’autogovern.

En aquest sentit, es podran desenvolupar accions divulgatives, de formació, difusió i promoció; xarrades, seminaris, cursos i exposicions, així com l’edició de publicacions derivades de les activitats anteriors.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina 5.000 euros a finançar aquestes actuacions per a mantindre la col·laboració amb aquesta entitat, que exerceix des de fa anys activitats similars.

Així mateix, la RACV es compromet a dissenyar i avaluar, amb perspectiva de gènere, les diverses accions que desenvolupe i, en particular, valorar-ne l’impacte en atenció al nombre i el percentatge de dones participants i assistents, així com divulgar la rellevància jurídica, social i econòmica que des d’aquesta perspectiva podria tindre l’existència d’una legislació civil valenciana.