Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell renova la col·laboració amb la Universitat Jaume I en matèria de participació ciutadana

31/03/2023
  • La Generalitat destina 20.000 euros per al foment de les activitats previstes en aquesta col·laboració

El Consell ha renovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat Jaume I (UJI) per al foment de les activitats de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana en matèria de participació ciutadana durant 2023.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina 20.000 euros per al foment de les activitats previstes.

En concret, el conveni amb l’UJI té com a objectiu realitzar el seguiment de les iniciatives comunitàries rurals, la sistematització dels processos de participació en l’àmbit rural i la col·laboració amb universitats i xarxes de participació ciutadana.

Entre les activitats previstes s’inclou el seguiment de l’evolució d’Almedíjar VIVE, en relació als processos d’acomodació rural desenvolupats per l’associació. Per a fer-ho, es faran entrevistes als participants.

Al seu torn, es dinamitzarà el projecte #TurismeVilafranca. També es realitzarà un acompanyament en la investigació del projecte Alifara, relacionat amb aspectes de salut comunitària i participativa als Ports.

També s’inclou la creació d’un registre o catàleg de processos participatius, en què es descriuran cadascun dels processos analitzats; vídeos curts a partir una selecció dels processos participatius per a poder comunicar-los, que seran accessibles a través del portal de participació de la Generalitat, GVA Participa; la col·laboració amb les universitats públiques valencianes per a crear sinergies i punts de connexió en l’àrea de participació, a més de potenciar la col·laboració amb la Xarxa Espanyola de Participació, REP.