Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

Els espais i centres d’atenció al client de Metrovalencia van atendre més de 200.000 visites en 2022

01/04/2023
Espai d'Alacant
  • L’oficina de Xàtiva va acumular 83.122 consultes personalitzades l’any passat, el 40,5 % del total
  • Octubre, setembre i març van ser els mesos de més intensitat, i les tarifes, els horaris i els itineraris, les qüestions més requerides

Els espais del client (Xàtiva, Colón i Alacant) i els centres d’atenció al client (Aeroport i Benimaclet) de Metrovalencia van acollir durant l’any passat 205.037 visites d’usuaris i usuàries, la qual cosa suposa una mitjana de 561 atencions al dia i 17.086 al mes.

Els clients i les clientes de Metrovalencia poden fer preguntes i gestions de manera personal amb presència física en qualsevol dels recintes que FGV té habilitats: el de Xàtiva, que es va obrir en 1998, coincidint amb la posada en servei de l’estació, i reconvertit en Espai del Client l’abril de 2018; el Centre d’Atenció al Client de Benimaclet, en servei des de 2001; el de Colón, obert en 2007 i reconvertit en Espai del Client el desembre de 2017; el Centre d’Atenció al Client d’Aeroport, l’obertura del qual es va produir en 2008 i el tancament, el maig de 2022; i el d’Alacant, obert el maig de 2022 amb la posada en servei de la línia 10 (Alacant-Natzaret).

El centre que va acollir més visites en 2022 va ser Xàtiva, amb 83.122, la qual cosa suposa un 40,5 % del total. A continuació, Colón, amb 48.582 visites; Benimaclet, amb 41.339 visites; Alacant, amb 16.726 visites en els set mesos i mig d’obertura; i Aeroport, amb 15.268 visites en els cinc mesos en servei de l’any passat.

Octubre va ser el mes en què es va registrar el nombre més alt de visites als espais i centres d’atenció al client, amb 26.537; seguit de setembre, amb 22.477; i març, amb 22.255 visites.

Quant a l’horari en què més acudeixen les persones usuàries a aquests centres, la forqueta entre les 12 i les 13 hores predomina clarament respecte a la resta de la jornada, seguida de la franja d’11 a 12 hores i la de 13 a 14 hores.

Motius de les visites

Els centres reben clients i clientes que necessiten informació, però també als que tramiten les targetes personalitzades mensuals, anuals o de la targeta moneder TuiN, Gent Major, Família Nombrosa i de Mobilitat.

L’any passat, l’atenció presencial es va centrar, en primer lloc, en la informació general, sobretot en qüestions relacionades amb les tarifes, el peatge, els horaris i els itineraris. Després es van situar la gestió de targetes i les incidències que concerneixen el suport sense contacte.

Espai del Client

Els centres d’atenció del client sintetitzen i avancen el nou concepte d’oficines d’atenció al client que FGV comença a posar en marxa. Són un lloc d’interrelació entre el client i l’empresa, atés per personal específic, i una àrea on es poden usar els serveis que s’ofereixen. El disseny de l’espai segueix els criteris sobre accessibilitat universal establits en el Pla d’accessibilitat d’FGV.

El nou Espai del Client, a més de les tasques que es fan en la resta de centres d’atenció, està orientat a la relació amb l’empresa (per exemple, hi ha habilitada una zona de reunions). A més, disposa d’una zona wifi, una zona de descans, possibilita la recàrrega del mòbil i la connexió per a tauletes o portàtils.

Galeria d'imatges