Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Itineraris personalitzats

Labora posa en marxa itineraris per a millorar la inserció laboral de col·lectius vulnerables

31/03/2023
  • Se subvencionaran actuacions d'orientació, formació, prospecció i seguiment adaptades a les necessitats de cada persona
  • Es destinen 11 milions d'euros amb l'objectiu d'arribar a 150 entitats locals, centres de formació o del sector de l'assistència social

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha publicat en la seua pàgina web les subvencions per a la realització d’accions d’orientació, formació, prospecció i seguiment per a assolir la inserció laboral de col·lectius vulnerables amb dificultats especials d’accés al mercat de treball.

Aquestes ajudes van dirigides a entitats locals, centres de formació sense ànim de lucre i organitzacions del tercer sector, és a dir, aquelles que presten alguna classe d’assistència social. L’objectiu és arribar a 150 entitats beneficiàries, per la qual cosa la dotació d’aquestes ajudes pràcticament assoleix els 11 milions d’euros.

Les accions subvencionades tenen per objecte promoure el desenvolupament de projectes integrals d’ocupació a través de la realització d’itineraris individualitzats i personalitzats d’ocupació, dirigits als col·lectius amb circumstàncies més adverses per a trobar treball de qualitat.

La finalitat és afavorir-ne l’ocupabilitat mitjançant accions d’informació, orientació, formació i acompanyament, proporcionant-los les eines necessàries per a la realització d’una cerca activa de treball, de manera autònoma, així com la detecció i la dinamització d’iniciatives d’emprenedoria i autoocupació, fent costat als qui participen per a traure el màxim profit del seu talent, així com afavorint la seua autonomia.

El termini perquè aquestes entitats puguen sol·licitar l’accés a aquestes ajudes és de 15 dies hàbils, a comptar del dilluns 3 d’abril. Les entitats beneficiàries estaran obligades a desenvolupar el projecte integral d’ocupació amb persones pertanyents a col·lectius vulnerables i inscrites com a demandants d’ocupació en els Espai Labora de la Comunitat Valenciana, siga com a desocupades o en millora d’ocupació.

A més, es buscarà concloure de manera reeixida aquests projectes d’inserció laboral, oferint un suport constant i individualitzat a totes les persones participants i mantenint canals d’informació i assistència a les entitats que els presten aquests serveis de millora de l’ocupabilitat.

En aquest sentit, per als qui hi participen hi ha previstes unes beques que seran de 9 euros diaris, sempre que l’activitat que realitzen supere les quatre hores. Així mateix, si s’han de desplaçar mitjançant transport públic, percebran una quantitat diària màxima d’1,50 euros.

Quant a la conciliació familiar, en cas que hi haja menors de 12 anys o familiars dependents a càrrec seu, percebran una quantitat de 14,12 euros per dia d’assistència. En cas que hagen d’utilitzar vehicle privat, els correspondria una quantitat de 0,19 cèntims per quilòmetre.

Mitjançant aquesta nova iniciativa, el Servei Públic Valencià d’Ocupació reafirma el seu compromís amb la societat, especialment amb els sectors històricament més desfavorits.

A més d’aquests itineraris d’inserció laboral, Labora anirà publicant enguany diverses convocatòries per a col·lectius específics, com és el cas d’Avalem Dones, Avalem Experiència o Avalem Joves. Amb tot això, es busca crear i facilitar oportunitats adaptades a les característiques de cada persona i a les necessitats de les diverses entitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana que en duguen a terme la contractació.