Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Ple del Consell

Aitana Mas: “El Consell aposta, un any més, per l’augment de personal i la reducció de la temporalitat amb una oferta pública d’ocupació de 823 places”

31/03/2023
Aitana Mas: “El Consell aposta, un any més, per l’augment de personal i la reducció de la temporalitat amb una oferta pública d’ocupació de 823 ...
  • “Amb aquesta OPO avancem en el compromís de consolidar i donar estabilitat a les plantilles del personal al servei de la Generalitat”
  • El Consell ha autoritzat la contractació d’infraestructures, equipament i logística de les TIC en els centres educatius de la Comunitat Valenciana
  • Així mateix, ha aprovat les ajudes directes per a pal·liar els danys provocats pels incendis de 2022, amb una dotació de 2 milions d’euros

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha destacat l’aposta del Consell, “un any més”, per l’augment de personal i per la reducció de la temporalitat en benefici de la prestació dels serveis públics, amb l’aprovació de l’Oferta pública d’ocupació (OPO) de 2023 per al personal de l’Administració de la Generalitat, que inclou la convocatòria de 823 places.


Mas ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la reunió del Ple del Consell, en el qual s’ha aprovat el decret de l’OPO 2023, i ha assegurat que, dins dels marges permesos per les lleis pressupostàries, s’hi ha inclòs el nombre màxim de llocs de treball possibles.


Així, l’oferta d’enguany inclou un total de 823 places, 389 de les quals seran per al torn lliure, amb una reserva de més d’un 10 % per a persones amb diversitat funcional, intel·lectual i malaltia mental; i les places restants, 434, seran per a la promoció interna. De les places que es convoquen pel torn lliure, 326 es convocaran pel sistema d’oposició i 61 mitjançant el sistema de concurs oposició.


La vicepresidenta ha assenyalat que amb aquesta OPO “continuem avançant amb el compromís de consolidar i donar estabilitat a les plantilles del personal al servei de la Generalitat, així com en l’ampliació dels recursos humans, facilitant l’accés i la renovació de les plantilles, amb la finalitat de garantir la millor atenció i la millor prestació dels serveis públics per a tota la ciutadania”.


TICS per a centres educatius

D’altra banda, el Consell també ha autoritzat la contractació dels serveis de suport integral d’infraestructures, equipament i logística de les TIC en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, d’acord amb un dels eixos estratègics del Pla de transformació digital de la Generalitat, GEN Digital 2025.

La vicepresidenta ha assenyalat que, per a fer-ho, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic hi destinarà 76,3 milions d’euros, amb una duració de 3 anys.

El servei, ha destacat, garantirà “la millora contínua de les actuals eines TIC, així com l’acompanyament als equips docents i a la comunitat educativa en l’ús i el coneixement de les diferents tecnologies i eines de gestió dels centres i de l’educació digital”.
 

Ajudes per a danys provocats pels incendis

Així mateix, el Consell ha aprovat el decret que regula les ajudes directes a persones i empreses del sector turístic afectades pels incendis forestals que van tindre lloc l’estiu de 2022, amb un import màxim de 2 milions d’euros, que podrà ser incrementat per a cobrir les sol·licituds de les persones i entitats beneficiàries.

Podran accedir a aquestes ajudes les persones i empreses turístiques que presten serveis turístics en els municipis afectats i que siguen titulars d’un establiment d’allotjament turístic; d’una empresa de turisme actiu, ecoturisme o activitat complementària; d’una agència de viatges; que estiguen inscrites com a guia de turisme o adherides als programes de política turística promoguts per Turisme Comunitat Valenciana: SICTED, CreaTurisme, o l’Exquisit Mediterrani.

A més, i en aquesta mateixa línia, el Ple del Consell ha aprovat encarregar a Vaersa el “servei de vigilància preventiva davant del risc d’incendis forestals 2023-2025”, per un import de 35,8 milions d’euros.

Es pretén així, ha assegurat la vicepresidenta, reforçar, amb mitjans complementaris, “la vigilància preventiva davant del risc d’incendi forestal, la informació a la ciutadania i la resposta ràpida, en el marc del Pla de vigilància preventiva i del Pla especial davant del risc d’incendis forestals, que pretenen reduir tant el nombre d’incendis com les conseqüències que se’n deriven”.
 

TRAM d’Alacant

Finalment, en la seua compareixença, la vicepresidenta també ha destacat l’aprovació de dos contractes per a l’execució de les obres del TRAM d’Alacant, amb un pressupost de licitació de 109 milions d’euros per al tram avinguda de Salamanca-estació intermodal, i 14,8 milions d’euros per al tram Garganes-Cap Negret i el viaducte del Mascarat en el tram Olla-Altea-Calp de la línia 9.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la portaveu del Consell, Aitana Mas

Declaracions de la portaveu del Consell, Aitana Mas

Declaracions de la portaveu del Consell, Aitana Mas

Declaracions de la portaveu del Consell, Aitana Mas