Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Investigació

La Generalitat convoca subvencions per a contractar joves que desenvolupen iniciatives d’innovació i investigació en centres valencians

03/04/2023
  • La Generalitat destina 3,3 milions d'euros procedents de fons europeus del Mecanisme de recuperació i resiliència

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat la nova convocatòria de subvencions del Programa Investigo, que té per objecte la contractació de persones joves demandants d’ocupació per a desenvolupar iniciatives d’investigació i innovació a la Comunitat Valenciana.

Per a l’exercici 2023, la Generalitat destina 3,3 milions d’euros a aquest programa, finançat amb fons europeus del Mecanisme de recuperació i resiliència.

Aquestes subvencions estan destinades a la contractació de persones demandants d’ocupació per al desenvolupament i l’execució de funcions, tasques i iniciatives d’investigació i innovació a la Comunitat Valenciana, en qualitat de personal investigador, tecnòleg/òloga, personal tècnic o altres perfils professionals en R+D+I, així com, si és el cas, personal de suport a la investigació.

La duració dels contractes a subvencionar serà d’un mínim de 12 mesos i un màxim de 24 mesos. Els contractes podran ser de dues classes. D’una banda, un mòdul A, amb un sou de 22.405 euros per persona contractada i any de contractació, la qual cosa suposa 1.867,16 euros/mes per a persones en els grups de cotització de la Seguretat Social de 9 a 5, tots dos inclusivament.

D’altra banda, un mòdul B, amb un sou de 33.108,92 euros per persona contractada i any de contractació, la qual cosa suposa 2.759,07 euros/mes, per a contractes en els grups de cotització de la Seguretat Social de 4 a 1.

A més, es preveu donar ajudes addicionals al desplaçament, per import de 1.000 euros per any de contracte, per a aquelles persones contractades que tinguen la seua residència en una província diferent d’on exerciran el seu lloc de treball.

Els beneficiaris podran ser organismes públics d’investigació, universitats públiques i privades, i els seus instituts d’investigació; centres i instituts tecnològics; parcs científics; institucions d’investigació d’altres administracions situades a la Comunitat Valenciana; ens del sector públic instrumental de la Generalitat dedicats a la investigació; altres centres públics d’R+D+I amb personalitat jurídica pròpia, o centres privats d’R+D+I de la Comunitat sense ànim de lucre i amb personalitat jurídica pròpia.

Les sol·licituds i la documentació necessària s’han de presentar telemàticament en el termini comprés entre el dia 4 d’abril i el 24 d’abril de 2023, tots dos inclusivament, omplint el model oficial de sol·licitud disponible a través de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana o en la web de la Conselleria d'Innovació, Universitas, Ciència i Societat Digital.