Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Emprenedoria

El Consell Valencià de l’Emprenedor homologa tres plans d’emprenedoria sobre turisme, polítiques actives d’ocupació i xarxes d’emprenedoria digital

04/04/2023
El Consell Valencià de l’Emprenedor homologa tres plans d’emprenedoria sobre turisme, polítiques actives d’ocupació i xarxes d’emprenedoria digital

 • Presentats per Labora, Turisme Comunitat Valenciana i la Direcció General per a l’Avanç de la Societat Digital
 • També s’ha analitzat la implementació del Pla estratègic d’emprenedoria de la Comunitat Valenciana durant els exercicis 2021 i 2022

El Consell Valencià de l’Emprenedor (CVE) ha homologat tres plans i programes en matèria d’emprenedoria sobre turisme, polítiques actives d’ocupació i xarxes d’emprenedoria digital presentats per Labora, Turisme Comunitat Valenciana i la Direcció General per a l’Avanç de la Societat Digital.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha presidit la reunió del Ple del CVE, en el qual també s’ha analitzat la implementació del Pla estratègic d’emprenedoria de la Comunitat Valenciana durant els exercicis 2021 i 2022.

El CVE és el màxim òrgan interdepartamental de coordinació i consulta amb participació social en matèria d’impuls de les polítiques de suport als emprenedors, microempreses i petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana.

Aquest òrgan està format per representants de les administracions públiques i de les institucions acadèmiques, socials i econòmiques relacionades amb la cultura i el foment de l’emprenedoria a la Comunitat com les cambres de comerç, els instituts tecnològics, les associacions empresarials, les cooperatives i els autònoms.

Plans proposats

Els plans proposats són, per part de Turisme Comunitat Valenciana, el Pla d’emprenedoria turística, com un model per a incorporar els processos en matèria d’ajudes a l’emprenedoria, amb la finalitat de distingir, accelerar i justificar les ajudes a l’emprenedoria cap a la transformació digital, sostenibilitat i resiliència en l’àmbit de la competitivitat turística.

D’altra banda, Labora presenta el Centre Autonòmic d’Orientació, Emprenedoria, Acompanyament i Innovació per a l’Ocupació de la Comunitat Valenciana, i una memòria que defineix les accions en matèria d’emprenedoria que corresponen al desenvolupament de polítiques actives d’ocupació, entorn del denominat Programa Labora Empren CV.

Finalment, la Direcció General per a l’Avanç de la Societat Digital es remet al projecte Retech_Tech FabLab, que està centrat en les xarxes d’emprenedoria digital, amb l’objectiu principal de donar resposta a les necessitats relacionades amb la promoció de les iniciatives empresarials vinculades a les tecnologies facilitadores essencials de les comunitats autònomes participants, entre les quals es troba la Comunitat Valenciana.

Aquest projecte pretén crear una xarxa interconnectada d’actors i estimular la creació de mercats nous, així com d’empreses noves basades en la intel·ligència artificial i altres tecnologies disruptives, així com fomentar-ne l’escalat.

A més, es considera necessària la utilització de l’aplicació Col·laborem Emprenedoria, a fi que s’hi incloguen les dades i els indicadors que reflectisquen els resultats de les accions i dels projectes assenyalats en aquest document.

Galeria d'imatges