Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Incendi Villanueva de Viver

Les persones majors desallotjades de la residència de Montán per l’incendi a la comarca de l’Alt Millars tornen al centre

04/04/2023
  • Les persones residents van ser evacuades el 24 de març passat davant de la proximitat del fum i les flames procedents de l'incendi en la zona
  • La directora general de Persones Majors ha assenyalat que ja es troben de nou a les instal·lacions, i en bones condicions

Les persones usuàries de la residència de majors en situació de dependència de Montán, que van ser desallotjades a causa de l’incendi a la comarca de l’Alt Millars, han tornat ja al centre residencial i es troben en bones condicions, segons ha informat la directora general de Persones Majors, M. Ángeles Pérez.

La residència de Montán va ser desallotjada la matinada del 24 de març passat davant de la proximitat del fum i les flames procedents de l’incendi que es va originar a la localitat de Villanueva de Viver, que afectava altres poblacions de la comarca.

La directora general ha explicat que, una vegada posat en marxa el protocol d’evacuació per incendi per part de la Direcció General de Persones Majors, les 73 persones usuàries de la residència van ser traslladades a la residència pública de persones majors de Borriana i altres centres residencials del grup Savia, que gestiona el centre desallotjat per l’incendi.

Concretament, ha assenyalat Pérez, 32 persones residents van ser reubicades a la residència de Borriana i la resta, en centres de la província de València: 29 persones a la residència de Quartell, 9 a la de San Antonio de Benagéber i 9 més al centre residencial de Xirivella.

Per a fer-ho, des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, junt amb la Guàrdia Civil i l’UME, es va organitzar un ampli dispositiu d’ambulàncies i vehicles adaptats per a traslladar amb tota la seguretat possible les persones residents, 17 de les quals són grans dependents.

M. Ángeles Pérez ha assenyalat que, una vegada controlat el foc i d’acord amb les indicacions de les autoritats competents, les persones majors van tornar dilluns passat a la residència de Montán, “per a tornar com més prompte millor a la normalitat en unes instal·lacions que no han patit cap mal a causa de l’incendi”.