Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell renova la col·laboració amb la Universitat d’Alacant en matèria de participació ciutadana

14/04/2023
  • La Conselleria de Participació destina 30.000 euros per al foment de les activitats previstes en el conveni

El Consell ha renovat la col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència i Cooperació i la Universitat d’Alacant (UA) per al foment de les activitats de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana en matèria de participació ciutadana durant 2023.

En concret, la Conselleria de Participació aporta 30.000 euros per al projecte d’investigació i promoció de la participació ciutadana en les entitats locals i associatives de la Comunitat Valenciana.

Per a desenvolupar aquesta iniciativa es realitzarà una anàlisi de les pràctiques de participació ciutadana en les entitats locals valencianes.

Al seu torn, es proposa un diagnòstic estratègic de la situació del sector associatiu valencià i, en concret, sobre el discurs de les associacions d’àmbit local sobre l’acció política dels ajuntaments en relació a la participació ciutadana.

La Universitat d’Alacant participa també en l’organització i el disseny de dues jornades sobre experiències de democràcia participativa i innovació en participació ciutadana.