Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies impulsen el programa Territoris Innovadors a la Comunitat Valenciana

14/04/2023
  • La Generalitat finança amb 195.000 euros el Projecte de desenvolupament del conveni FVMP-Innovació 2023

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per al foment de la cultura de la innovació en les entitats locals de la Comunitat Valenciana, mitjançant l’impuls del programa Territoris Innovadors.

La Conselleria d’Innovació, a través de la Direcció General d’Innovació, ha dotat amb 195.000 euros el Projecte de desenvolupament del conveni FVMP-Innovació 2023, que segueix millorar la qualitat de vida de la ciutadania, així com enfortir el caràcter innovador dels municipis valencians, gràcies al desenvolupament de projectes i activitats de caràcter social, educatiu, mediambiental, econòmic o de foment d’ocupació.

Les actuacions que durà a terme l’FVMP per a l’execució del projecte, que són objecte de finançament per part de la Generalitat, s’engloben en quatre línies.

En primer lloc, la realització d’un curs universitari d’innovació local de 50 hores, dirigit a reforçar el perfil d’agents d’innovació dels ajuntaments i personal de l’Administració local, que vulguen desenvolupar un currículum formatiu en aquesta matèria.

En segon lloc, la impartició de cursos de formació de 25 hores, de caràcter telepresencial, sobre diverses matèries d’innovació, com pot ser el disseny d’un projecte d’innovació local, el desenvolupament del turisme Smart als municipis valencians o la gestió innovadora dels fons europeus.

En tercer lloc, la posada en marxa de la tercera edició de la jornada Terra innovadora, dirigida a càrrecs electes i personal de les administracions locals, on s’analitzaran casos d’èxit de programes d’innovació local.

Finalment, la realització d’un postgrau universitari en què participen diverses universitats valencianes, en el qual es plantege la importància de la governança local en matèria innovadora.