Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell aprova un conveni amb Xarxa Joves.net per al desenvolupament de programes sobre immigració i xenofòbia i de salut afectiva i sexual

14/04/2023
  • L’IVAJ destinarà un total de 37.500 euros per al desenvolupament d’aquest conveni en 2023

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i el Consorci Xarxa Joves.net de recursos d’informació i participació per a les persones joves, per a promoure, en 2023, el testat i la valoració de programes pilot d’intervenció amb joves als municipis que componen el consorci.

La col·laboració es concreta en el desenvolupament d’accions pilot, com ara l’edició d’una agenda i una exposició itinerant per a adaptar la campanya Prejudice Collection sobre la immigració i la xenofòbia, amb l’objectiu de fomentar el respecte i la inclusió de la diversitat entre els i les joves.

A més, a través d’aquest conveni, es dissenyarà i es posarà en funcionament un servei d’informació, orientació i assessorament dirigit a adolescents i joves en matèria de sexualitat, recursos anticonceptius i salut psicoafectiva.

L’IVAJ destinarà un total de 37.500 euros en un conveni per al reconeixement d’una experiència de col·laboració intermunicipal continuada i estable de polítiques de joventut, perquè continue sent un laboratori d’experimentació i innovació.

Actualment, el Consorci Xarxa Joves.net està integrat per 21 municipis: Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella, i la Mancomunitat Intermunicipal Barri del Crist.

El treball desenvolupat pels departaments de joventut d’aquests municipis ha generat idees, metodologies i programes, així com programes pilot de formació de professionals de joventut i el desenvolupament de noves experiències i eines de treball en aquest àmbit.