Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
DOGV

El DOGV publica la resolució per la qual 171 persones adscrites a l’àrea d’Atenció Primària i Autonomia Personal d’Igualtat es podran acollir al teletreball dos dies a la setmana

13/04/2023
  • El DOGV publica la resolució del Programa de teletreball que garanteix la presencialitat diària d’un mínim del 40 % de la plantilla
  • També especifica que tota la plantilla coincidirà presencialment almenys un dia a la setmana

El DOGV ha publicat la resolució del Programa de teletreball de la Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que permetrà a 171 funcionaris i funcionàries acollir-se al treball no presencial dos dies a la setmana.

La Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal exerceix les competències en matèria d’atenció primària bàsica i específica social, atenció a la dependència i promoció de l’autonomia personal.

Tal com recull la resolució publicada en el DOGV, el nombre de llocs que poden participar en el Programa de teletreball és de 171, que constitueixen el total dels llocs de treball adscrits a la Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal, a excepció de la Subdirecció General i la Secretaria de la Direcció General.

Es tracta de llocs de treball susceptibles de ser exercits mitjançant teletreball, ja que les funcions principals que tenen són: elaboració d’informes i assessorament tècnic; redacció, correcció i tractament de documents, i tramitació d’expedients mitjançant aplicacions informàtiques, ofimàtiques o xarxes corporatives.

El Programa de teletreball aprovat garanteix que tota la plantilla, amb l’excepció de les absències justificades, coincidirà en règim de treball presencial almenys un dia a la setmana, i la resta de la setmana es garantirà que un mínim del 40 % del personal preste serveis de manera presencial cada jornada laboral.

Així mateix, la tipologia dels llocs inclosos en el programa no preveu cap que requerisca la prestació de serveis presencials.

Cal recordar que les treballadores i els treballadors de la Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal ja van teletreballar durant la pandèmia per la COVID-19, amb un rendiment laboral que va situar la Comunitat Valenciana al capdavant de les autonomies on més va créixer el nombre de persones en situació de dependència ateses en 2020, amb un augment del 15,7 %.

Teletreball en altres departaments

La resolució publicada en el DOGV s’uneix als programes de teletreball, ja aprovats i publicats el mes de febrer passat, del Servei d’Inspecció de Serveis Socials, que afecta 41 llocs de treball, i del Centre d’Avaluació de Persones amb Diversitat Funcional de València, amb 84 llocs, tots dos dependents de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.