Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Arquitectura sostenible

La Conselleria d’Habitatge impulsa el model d’habitatge circular del taller ‘Design & Build’ en la Càtedra Maderamen

13/04/2023
El prototip d’habitatge circular ha sigut construït per alumnes de la Universitat Politècnica de València inscrits en la Càtedra Maderamen
  • El prototip d’habitatge circular ha sigut construït per alumnes de la Universitat Politècnica de València inscrits en la Càtedra Maderamen
  • Se centra en l’ús de materials biosostenibles, com ara la fusta

El director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, acompanyat pel director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Marc Aparisi, ha assistit, a la Universitat Politècnica de València (UPV), al procés de muntatge del model d’habitatge circular que forma part del taller Design & Build, un prototip d’habitatge circular per a emergències residencials.

Durant el taller, que s’emmarca en el projecte de la Càtedra Maderamen, aquest prototip serà presentat com un exemple de bones pràctiques de desenvolupament de productes prefabricats basats en materials biosostenibles, com ara la fusta o el suro.

Els i les alumnes del màster de l’Escola Superior d’Arquitectura de la UPV són els encarregats del procés de muntatge del prototip de disseny d’habitatge circular, que romandrà exposat durant el mes d’abril a les dependències del complex universitari.

Posteriorment, es tornarà a muntar a Alacant per a avaluar-ne el caràcter circular i la destinació final de la construcció seran les instal·lacions del projecte Asertos, la utilitat final del qual serà la de cobrir necessitats d’emergència residencial al barri del Cementeri d’Alacant.

Per al director general de Qualitat i Rehabilitació, Alberto Rubio, “una de les grans virtuts d’aquesta càtedra és la possibilitat que des de les aules se sensibilitze els estudiants en l’ús d’aquests nous materials que tantes possibilitats per al futur ens proporcionaran i, sobretot, el fet que no només s’utilitze aquest material, la fusta, sinó que, a més, es faça amb finalitats socials”.

Cal recordar que la finalitat de la Càtedra és la promoció i el desenvolupament d’activitats que visibilitzen la necessitat i la importància de recuperar la fusta en el disseny com a material sostenible i millora de l’hàbitat construït. La Càtedra compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de l’Edificació i de la Universitat Politècnica de València.

Així mateix, la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica participa en el projecte a través de la Càtedra Maderamen, amb una subvenció de 100.000 euros per a aquest exercici 2023.

Galeria d'imatges