Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Igualtat

Aitana Mas destaca la importància de “donar veu” a la infància i l’adolescència i “educar en igualtat” per a erradicar la violència als centres educatius

18/04/2023
  • La vicepresidenta ha assistit a Vinaròs a les II Jornades de Convivència Educativa i Social, organitzades per Vinacae
  • També ha visitat la seu de Cocemfe Maestrat i el Centre d’Atenció Primerenca de l’IVASS

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat la importància de “donar veu” a la infància i l’adolescència i “educar en igualtat” per a erradicar la violència als centres educatius.

Des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha afirmat, “estem defensant i promovent des de fa anys el protagonisme de la infància, l’adolescència i la joventut a l’hora d’abordar les problemàtiques i les experiències que els afecten”.

La vicepresidenta del Consell ha participat en les II Jornades de Convivència Educativa i Social, organitzades per l’entitat Vinacae, amb el suport de l’Ajuntament de Vinaròs, i amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’alumnat i professorat.

“Donar veu a la gent jove en el diagnòstic dels problemes que vivim als nostres centres educatius és clau per a erradicar situacions de les diferents classes de violència i impulsar una convivència pacífica que els ensenye també a relacionar-se en societat i a trobar camins que resolguen conflictes de manera col·laborativa”, ha assenyalat la vicepresidenta en la seua intervenció.

Per a fer-ho, ha destacat la importància d’educar en el “respecte al que és diferent i en la igualtat” per a poder promoure espais pacífics als centres, i en la necessitat d’“intercanviar experiències” sobre qüestions que poden afectar els i les alumnes al llarg de la seua vida.

La vicepresidenta ha assenyalat que congressos com aquest “fomenten comunitat entre centres educatius, alumnat, professorat, agents socials i administracions” i, a més, generen “sinergies de les quals obtindrem eines per a problemes relacionats amb la salut mental, el consum de drogues, l’educació sexual, el masclisme o l’assetjament escolar”.

Durant aquest dimarts, i dimecres, les jornades acolliran taules de debat amb la participació dels centres educatius de la comarca, a més de comptar amb personal de serveis socials, orientació escolar i inspecció, entre altres, per a posar en comú els principals problemes que afecten la comunitat educativa i aportar-hi possibles solucions.

L’entitat Vinacae és una associació sense ànim de lucre que treballa contra l’assetjament i el ciberassetjament escolar a les aules i per a millorar el clima de convivència i benestar tant als centres escolars com en les famílies.

Visita a recursos de Vinaròs

La vicepresidenta ha aprofitat la visita a Vinaròs per a conéixer la seu que Cocemfe Maestrat té al municipi, on ha destacat la tasca que durant anys està desenvolupant la Confederació “en la millora de les condicions de vida de les persones amb diversitat funcional”.

Aitana Mas ha recordat que des de la Conselleria es col·labora amb Cocemfe Maestrat en el finançament de programes i recursos. Concretament, l’any passat es van destinar prop de 26.000 euros per al desenvolupament de programes de convivència, promoció d’oci i temps lliure, treball i suport, i campanyes de sensibilització, dels quals es van beneficiar al voltant de 450 homes i dones amb diversitat funcional.

Posteriorment, la vicepresidenta ha visitat el Centre d’Atenció Primerenca de Vinaròs, anteriorment gestionat per l’entitat Creixem, que l’octubre de l’any passat es va adscriure a l’IVASS per a evitar-ne el tancament per part de l’entitat. Actualment, ha assenyalat la vicepresidenta, el CAT “està funcionat molt bé, ja que ofereix una atenció de qualitat als xiquets i xiquetes que hi acudeixen i s’ha transformat en un centre de referència a la comarca”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la vicepresidenta y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Aitana Mas