Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell aprova la col·laboració entre l’IVAJ i la Universitat Jaume I per a la realització d’estudis sobre joventut rural

21/04/2023
  • L'IVAJ destinarà un total de 20.000 euros per al desenvolupament d'aquest conveni

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló per a dur a terme una investigació que analitze les pràctiques, els sistemes d’intervenció i els discursos sobre participació juvenil als espais rurals.

El conveni aprovat pel Consell promou programes específics per a la joventut en l’àmbit rural, a través d’un coneixement, el més ampli i ajustat possible, de la realitat juvenil en zones rurals de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és potenciar la vertebració del territori en igualtat d’accés a drets, serveis i oportunitats, per a garantir les mateixes oportunitats, l’accés als serveis públics i el desenvolupament d’un projecte de vida propi.

Així mateix, a través d’aquesta investigació es pretén conéixer els processos socials que es desenvolupen, en línia amb la lluita contra el despoblament, i les formes de vida de la joventut per a establir escenaris atractius per als seus projectes vitals.

El conveni estableix que l’IVAJ destinarà un total de 20.000 euros per a desenvolupar-ho. Per part de l’UJI, serà el grup d’investigació DESiRES - Sociologia i Metodologies d’Investigació Social, Desigualtats i Resistències, l’encarregat de fer aquest estudi.

DESiRES té acreditada experiència en la investigació i la realització d’estudis sobre joventut i estudis rurals, ja ha desenvolupat projectes per a diversos departaments de la Generalitat sobre aquest àmbit i ha format part de xarxes estatals i europees amb els mateixos objectius.