Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell autoritza el conveni de col·laboració amb l’FVMP per a dur a terme activitats formatives en matèria de serveis socials

21/04/2023
  • L’acord permet continuar el pla iniciat l’any passat, mitjançant el qual es formaran 3.955 professionals dels Serveis Socials
  • Igualtat destina 200.000 euros per a aquest conveni

El Ple del Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a continuar el pla de formació iniciat l’any passat dirigit a treballadors i treballadores dels Serveis Socials de municipis i mancomunitats.

El pla formatiu preveu actuacions i intervencions en diverses àrees, a més de la normativa i les aplicacions relacionades amb els serveis socials. Per a finançar-ho, la Conselleria hi destina 200.000 euros.

Els cursos, amb una duració d’entre 20 i 40 hores cadascun, seran impartits per l’FVMP amb el suport de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials.

La posada en marxa d’aquesta iniciativa l’any passat s’emmarca en el desenvolupament de la Llei valenciana de serveis socials inclusius.

L’objectiu que té és modernitzar el funcionament del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, de manera que qualsevol persona que acudisca a un centre de serveis socials es trobe amb un professional o una professional d’alta qualitat humana, amb una molt bona formació i que entenga i atenga les seues necessitats.

En 2023 s’han ampliat les accions formatives fins a les 71 edicions, amb les quals s’espera formar 3.955 persones professionals que desenvolupen el seu treball en els Serveis Socials d’entitats locals.

Per a facilitar-hi l’accés, enguany es mantindran cursos presencials en diversos punts del territori. Vinaròs, Castelló de la Plana, Alcoi, Alacant o Elda oferiran seus, a més de la ciutat de València, per a les sessions presencials de les accions formatives.

A més, la formació presencial es combina amb cursos de formació telepresencial per a facilitar també la participació de professionals de qualsevol altre punt de la Comunitat Valenciana.

Les matèries que es treballaran inclouen actuacions, intervencions i prevenció dels Serveis Socials d’atenció primària en les àrees de joventut, persones majors, LGTBI, diversitat funcional, persones en risc d’exclusió social o dones víctimes de violència de gènere, entre altres.

Així mateix, el programa de formació inclou cursos de desenvolupament normatiu dels serveis socials i ús d’aplicacions informàtiques del Sistema de Serveis Socials d’atenció primària.