Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Formació infància

Igualtat obri la inscripció per a la 6a edició del Pla de formació per a professionals en l’àmbit de la infància i adolescència de la Comunitat Valenciana

20/04/2023
Igualtat obri la inscripció per a la 6a edició del Pla de formació per a professionals en l’àmbit de la infància i adolescència de la Comunitat ...
  • Dirigit a professionals de l’àmbit de la infància i adolescència, els cursos s’impartiran des d’aquest mes i fins al pròxim mes d’octubre
  • El pla és fruit de la col·laboració de la Conselleria amb set col·legis professionals de la Comunitat Valenciana

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives obri, a partir d’aquest divendres, el termini d’inscripció per a la 6a edició del Pla de formació per a professionals que intervenen en l’àmbit de la infància i adolescència de la Comunitat Valenciana.

Aquesta oferta formativa s’engloba dins del conveni de col·laboració entre la Generalitat i set col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, per a la formació contínua del personal professional que presta els seus serveis en l’àmbit de la protecció de xiquets, xiquetes i adolescents.

Des de la Direcció General d’Infància i Adolescència es promou aquest pla de formació anual, que té com a línia bàsica d’actuació assolir el fet que els i les professionals estiguen familiaritzats i sensibilitzats amb les particularitats d’aquest sector de la població, a més d’oferir estratègies adequades per a previndre la desprotecció i per a la promoció dels drets de la infància i l’adolescència.

En aquest pla formatiu participen el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial de Treball Social de València, el Col·legi Oficial de Treball Social d’Alacant, el Col·legi de Treball Social de Castelló, el Col·legi Oficial d’Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana, el Col·legi de Pedagogs i Psicopedagogs de la Comunitat Valenciana i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València.

Programa formatiu

La convocatòria inclou diversos cursos, tots gratuïts i finançats per la Generalitat, que se celebraran des d’aquest mes i fins al pròxim mes d’octubre.

La formació s’estructura de la manera següent:

- Una formació inicial consistent en tres edicions en línia del curs bàsic de capacitació per a l’atenció a la infància i adolescència. En aquests cursos bàsics pot participar qualsevol persona que compte amb una titulació que l’habilite per a intervindre professionalment en l’atenció a la infància i adolescència i que no haja participat en edicions anteriors dels cursos bàsics o introductoris.
- Cursos interdisciplinaris sobre matèries d’interés comú, oberts al conjunt de professionals que intervenen en l’àmbit de la infància. La participació està oberta a qualsevol persona que compte amb una titulació que l’habilite per a intervindre professionalment en l’atenció a la infància i adolescència.
- Cursos específics sobre matèries pròpies de la disciplina professional de cadascun dels col·legis signants. Per a aquests cursos s’exigirà la titulació necessària per a exercir l’activitat professional pròpia del col·legi organitzador.
- Seminaris web amb contingut formatiu en línia, en directe i en diferit.

Les accions formatives i tota la informació necessària per a accedir-hi es poden trobar en aquest enllaç

Galeria d'imatges