Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Missió institucional Milà

Rafa Climent viatja a Milà per a mostrar el seu suport a les empreses valencianes presents en el Salone del Mobile i Euroluce

20/04/2023
Rafa Climent viatja a Milà per a mostrar el seu suport a les empreses valencianes presents en el Salone del Mobile i Euroluce
  • El 40 % de les empreses espanyoles en aquesta cita internacional són de la Comunitat Valenciana i les d’il·luminació copen el 33 % de la presència espanyola
  • La delegació institucional ha fet un recorregut pels estands d’empreses valencianes

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, s’ha traslladat a Milà per a visitar el Salone del Mobile i Euroluce, per a mostrar el seu suport a les empreses de la Comunitat Valenciana presents en aquests certàmens.

L’edició actual del Salone del Mobile recupera el tradicional espai en el calendari internacional i congrega el món del moble des del 18 fins al 23 d’abril. En aquesta edició participen un total de 32 empreses espanyoles, un poc més del 40 % de les quals són empreses de la Comunitat Valenciana (13 empreses).

El Salone del Mobile de Milà coincideix amb el certamen Euroluce dedicat al disseny d’il·luminació, que després d’una aturada de 4 anys porta als pavellons les millors marques del sector.

El conseller ha fet un recorregut pels estands d’empreses valencianes per a conéixer de primera mà les seues expectatives en aquesta cita internacional, i els plans que tenen a curt i mitjà termini.

“L’àmplia presència d’empreses valencianes del moble en el certamen de més rellevància sectorial a escala internacional és una magnífica notícia que demostra, una vegada més, que el sector de moble de la Comunitat Valenciana aposta decididament per la internacionalització i és una punta de llança dels nostres sectors productius”, ha indicat Climent.

La participació valenciana ha sigut coordinada per l’Associació Nacional de Fabricants i Exportadors de Mobles d’Espanya (Anieme) i l’ICEX.

Visita Euroluce

El conseller ha visitat, així mateix, els estands de diverses empreses d’il·luminació que participen en l’actual edició d’Euroluce, l’esdeveniment dedicat al disseny d’il·luminació, que després d’una aturada de 4 anys porta als pavellons les millors marques del sector.

Un total de 24 empreses espanyoles participen en l’actual edició d’Euroluce, el 33 % de les quals (8 empreses) són de la Comunitat Valenciana. La participació d’aquestes empreses ha sigut coordinada per la Federació Espanyola d’Associacions d’Industrials i Exportadors d’Aparells d’Il·luminació Decorativa (Fedai).

Dades exportació moble i il·luminació

El capítol de moble i il·luminació destaca com el desé grup de productes valencians més exportats de la nostra Comunitat. La Comunitat Valenciana és la segona regió espanyola més exportadora de moble i il·luminació, amb un 24 % d’Espanya. És la segona també en nombre d’empreses exportadores d’aquest sector, amb el 20 % del total d’Espanya.

En 2022, el valor de les exportacions de moble i il·luminació va ascendir a 955 milions d’euros (146.966 tones), que corresponia a un augment del +12 %, en comparació amb 2021.

Per destinacions, França és la primera destinació (27 % del total exportat). Entre les principals destinacions destaquen, pel dinamisme, Qatar, amb un increment del 125 %; l’Aràbia Saudita, amb un dinamisme del 56 %; Portugal (+20 %), i el Regne Unit (+18 %).

Dades exportació gener-febrer

Aquest dijous s’han conegut les dades d’exportació corresponents als dos primers mesos de l’any, amb una xifra d’exportació que assoleix els 6.725,4 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 8,3 % respecte al mateix període de l’any anterior.

La Comunitat Valenciana acumula el 10,5 % de les exportacions espanyoles.

Per sectors, l’agroalimentari lidera l’exportació de la Comunitat, amb un valor de 1.551,4 milions d’euros i un ascens del 7 %. Hi segueix el capítol d’automoció, amb 1.032,4 milions d’euros, un 1,9 % més que en el mateix període de l’any anterior. En tercer lloc, se situen les semimanufactures no químiques, amb un valor de 955,5 milions d’euros i un descens del 6,1 %.

Hi segueixen els béns d’equip, amb 922,5 milions d’euros, i un destacat ascens del 35,3 %. Els productes químics registren un valor de 881,7 milions d’euros, amb un ascens del 5,1 %. Les manufactures de consum ascendeixen a 630,2 milions d’euros, amb un increment del 4 %.

Galeria d'imatges