Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Jove Oportunitat

L’IVAJ participa en la Fira Comarcal de Formació Professional d’Utiel a través del programa Jove Oportunitat

24/04/2023
  • L’objectiu d’aquesta fira és presentar l’oferta formativa comarcal i reforçar la difusió i l’orientació acadèmica i professional
  • El programa Jove Oportunitat ja ha celebrat tres edicions a Utiel

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha sigut convidat a participar en la Fira Comarcal de Formació Professional, que tindrà lloc al municipi d’Utiel el pròxim 27 abril, per a oferir una xarrada sobre el programa Jove Oportunitat (JOOP).

L’objectiu d’aquesta fira és presentar el sistema integrat de Formació Professional, mitjançant l’oferta formativa comarcal, i reforçar la difusió i l’orientació acadèmica i professional.

La participació del professorat i l’alumnat de tots els centres educatius es farà mitjançant estands informatius i demostracions dels diversos perfils professionals.

Durant la jornada s’oferirà a les persones assistents una xarrada per a informar sobre el programa Jove Oportunitat impulsat per l’IVAJ, i dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que ni estudien ni treballen, que a Utiel ja s’ha desenvolupat en tres edicions.

En JOOP es fa una orientació personal i professional des d’una visió integral de la persona, mitjançant tècniques de coaching, grupal i individual, i visites a empreses.

En primer lloc, s’activa cada jove perquè descobrisca què vol o li agradaria fer professionalment. Després, se l’orienta i acompanya cap a la Formació Professional o cap a les competències professionals triades.

El programa compta amb un acompanyament professional de cada participant, fins i tot per a preparar la prova d’accés per a matricular-se en el grau mitjà triat. A més, es fa un seguiment de la seua evolució una vegada acaba el programa.

JOOP està cofinançat per la Unió Europea a través del programa Comunitat Valenciana Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027.