Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Jornada esportiva

La II Jornada de Salut Mental i Esport ‘En moviment’, organitzada per Igualtat, reuneix 400 participants

25/04/2023
La II Jornada de Salut Mental i Esport ‘En moviment’, organitzada per Igualtat, reuneix 400 participants
  • La jornada ha comptat amb tornejos esportius al jardí del Túria, en els quals han participat 26 entitats del sector 
  • El secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat ha destacat els beneficis que té l’esport en persones amb trastorn mental greu

Al voltant de 400 persones han participat en la II Jornada de Salut Mental i Esport En moviment, organitzada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que s’ha celebrat aquest matí al jardí del Túria.

Amb la col·laboració de l’Imserso, a través del Centre de Referència Estatal d’Atenció Psicosocial (CREAP) de València, la Fundació SASM de Sueca i l’Ajuntament de València, s’han programat una sèrie d’actes amb l’objectiu de destacar els beneficis que té l’exercici físic per a les persones amb trastorn mental greu.
 
El secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, ha destacat durant la clausura de la trobada la importància de l’activitat esportiva “en el procés de recuperació” de les persones que tenen un problema greu de salut mental, i la intervenció, a través de l’esport, com a “eix fonamental per a aconseguir la recuperació i la inclusió social”.

L’esport, ha assegurat, és “una eina i un espai fonamental” per a promoure iniciatives en les quals totes les persones “se senten incloses des del respecte, l’acceptació i la valoració positiva de la pluralitat; la diferència i les diversitats, i en la convivència quotidiana de totes i tots”.

En la seua intervenció, Sancho ha assenyalat que actes com aquest contribueixen també a “visibilitzar la realitat de les persones amb trastorns de salut mental”, i ha convidat les administracions públiques, els clubs esportius, les associacions, els mitjans de comunicació i, en definitiva, tota la societat a “treballar perquè la pràctica de l’esport, les competicions i tot el que envolta el món esportiu siga inclusiu, sensible i amable amb totes les persones”.

Finalment, el secretari autonòmic ha felicitat totes les persones premiades i totes les assistents “per la seua participació”, així com les persones i les entitats que han fet possible la celebració de la jornada, que treballen dia a dia “per a avançar cap a una societat inclusiva”.

Tornejos a l’aire lliure

Durant tot el matí s’han celebrat diversos tornejos esportius als jardins del Túria, en els quals han participat un total de 26 entitats del sector i persones usuàries de centres de salut mental de la Comunitat Valenciana.

Entre altres activitats, s’hi han desenvolupat exhibicions de ioga, zumba, cicloturisme, caminada, futbol i petanca, i unes miniolimpíades, a més d’una competició d’handbol i de natació al Complex de la Petxina.

La jornada ha finalitzat amb el lliurament de premis per part de la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert, i un dinar amb els i les participants.

Galeria d'imatges