Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

La Ciutat de la Llum d’Alacant acull unes jornades per a promoure la digitalització i la ciberseguretat de les pimes

25/04/2023
  • Tindran lloc els dies 26 i 27 d’abril, i estan organitzades per Fundae i Labora, amb la col·laboració de Districte Digital Comunitat Valenciana
  • El programa inclou, entre altres esdeveniments, diverses conferències a càrrec de personalitats del món empresarial i de la big tech

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, juntament amb Fundae, del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), organitza les jornades Quin talent i competències digitals necessiten hui les pimes?, que tindran lloc al complex Ciutat de la Llum d’Alacant els dies 26 i 27 d’abril.

Emmarcades en el programa Universitat Pime, compten amb la col·laboració de Districte Digital de la Comunitat Valenciana, amb diverses conferències impartides per persones de prestigi en l’univers tecnològic i empresarial.

El triple objectiu d’aquesta trobada divulgativa és identificar els desafiaments del paradigma digital per a les petites i mitjanes empreses, proposar unes competències per a superar aquests reptes i oferir a les entitats que ho necessiten totes les eines necessàries per a tindre èxit en entorns que experimenten transformacions constants.

Així, les persones assistents podran conéixer les últimes tendències en sectors puixants, com ara la intel·ligència artificial, la realitat virtual i augmentada, la ciberseguretat o l’economia digital, així com la interrelació que hi ha entre tots aquests sectors.

A més, es donaran a conéixer els recursos que l’Administració pública —tant estatal com autonòmica— atorga a la formació professional continuada, per a adequar així les companyies i les institucions a les noves lògiques econòmiques, tecnològiques i socials. També es posaran en relleu quins són els perfils tècnics necessaris per al present i el futur pròxim.

En les ponències i les taules redones es busca definir els principals reptes que planteja la digitalització i la transformació digital; explicar el paper que exerceix la formació per a l’ocupació, presentant iniciatives i propostes de millora que poden involucrar empreses i treballadors en l’adequació de les competències que demana aquest procés, així com impulsar-ne el desenvolupament i l’extensió entre les persones assistents a la jornada.

Els partners participants del món de l’emprenedoria i la tecnologia aportaran les seues pròpies solucions noves, i recursos formatius a l’abast de les pimes i les persones emprenedores, moltes vegades amb accés totalment lliure i gratuït.

La intenció és involucrar tant el personal directiu de les pimes com les seues plantilles en aquesta cerca de millora contínua sota criteris com la digitalització, la innovació, la productivitat, la cooperació o la sostenibilitat.

Així, durant la jornada de dimecres, dia 26, el director de Retina (grup Prisa), Jaime García Cantero, oferirà la conferència inaugural La nova economia digital: desafiaments i oportunitats per a les pimes. A continuació, diverses directives de firmes reeixides protagonitzaran un panell informatiu denominat Economia digital, els seus desafiaments i oportunitats per a les pimes.

Les ponents seran: Beatriz Sánchez Serrano (gerent de La Tienda de Valentina), Isabel Meseguer (responsable de Desenvolupament de Negoci en ITI) i Beatriz Sanchís, CFO en NAX Solutions.

Després del descans, tindrà lloc un col·loqui sobre ciberseguretat, amb personalitats del món big tech, com ara Antonio Pizarro (LinkedIn), Jaime Camarasa (Microsoft) i Juan Carlos Rebanal (Samsung).

A continuació, en el Panel 3, s’explorarà La formació permanent, element clau per al desenvolupament laboral, impartit per Leonor Sáiz (CEV), Manuela Pascual (CCOO PV) i Pilar Mora (UGT PV). El públic assistent també es podrà instruir sobre creixement i innovació en les pimes mitjançant el talent humà, sota el guiatge d’Aitor Carratalá (Timpers).

A la vesprada, hi haurà una ponència a càrrec de Luis Miguel Olivas (Fundació Telefónica), sobre el paper de la Formació Professional en les competències digitals. Finalment, se celebrarà una quarta trobada expositiva sobre exemples d’innovació en les pimes, amb personalitats de Lynx View (David Navarro), Fempa (Ramón Dato) i FacePhi (Javier Barrachina).

La jornada de dijous, 27 d’abril, serà inaugurada pel secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomededéu, a qui seguirà una conferència sobre les claus per a l’atracció del talent cap a les empreses, a càrrec d’Eugenio Andrés (Tatum & InconfoRHmistas).

A més, hi haurà dos panells addicionals, un sobre El rol de les empreses tractores en la digitalització de les pimes, a càrrec de Carlos Leyva (grup Soledad) i Miguel Ángel García (Pikolinos), i un altre sobre estratègies formatives per a la transformació digital, amb Mar Monzó (Fundació València Port), Javier Torrenteras (Verne Academy) i Diego Meléndez (Projecte Digitalízate Plus de Fundae).

Finalment, la directora general d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, junt amb el director de Districte Digital, Rufino Selva, exposaran els recursos que la Comunitat Valenciana, en forma de talent humà, ofereix a les seues petites i mitjanes companyies, així com als qui emprenen negocis de qualsevol classe.

Es tancaran així unes jornades celebrades per primera vegada a la ciutat d’Alacant. Les persones o les entitats interessades en Quin talent i competències digitals necessiten hui les pimes? poden realitzar la inscripció a través d’aquest enllaç.