Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
La Pineda

Igualtat autoritza l’obertura del centre de dia per a persones majors La Pineda de Castelló de la Plana

26/04/2023
Igualtat autoritza l’obertura del centre de dia per a persones majors La Pineda de Castelló de la Plana
  • Situat en l’antic quarter militar Tetuan XIV de la ciutat, el centre tindrà una capacitat assistencial de 55 places
  • El centre obri totalment remodelat i amb les màximes garanties de confortabilitat i seguretat per a persones usuàries i professionals

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt aquest dimecres atorgar l’autorització administrativa per a l’obertura del centre de dia per a persones majors en situació de dependència La Pineda, situat en l’antic quarter militar Tetuan XIV de Castelló de la Plana, que tindrà una capacitat assistencial de 55 places.

En concret, la resolució, signada per la directora general d’Infraestructures de Serveis Socials, María José Pérez, concedeix a l’entitat Fundació Alzheimer Salomé Moliner l’autorització del funcionament del centre de dia La Pineda.

La concessió d’aquesta autorització es fa sense perjudici de les restants autoritzacions o llicències, competència de les diverses administracions públiques, que s’hagen d’atorgar en cada cas per a l’exercici i el funcionament de l’activitat assistencial a persones en situació de dependència.  

El permís d’obertura es produeix després de l’esmena de les deficiències detectades, que va permetre emetre informe de viabilitat favorable per la Direcció General de Persones Majors i per la secció de Persones Majors de la Direcció Territorial de Castelló.

L’última visita del personal tècnic de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que va tindre lloc el 28 de març passat, va permetre corroborar que s’havien fet totes les adequacions necessàries en el sistema antiincendis per a garantir al màxim la seguretat, el benestar i la tranquil·litat de les persones majors que atendrà el centre de dia.

Cal recordar que l’antic centre La Pineda va rebre les conseqüències de la greu crisi econòmica de finals de la dècada del 2000. Amb unes instal·lacions antigues i en males condicions, l’Ajuntament de Castelló de la Plana en va acordar la clausura en 2012 per falta de seguretat.

Ara, la concessió de l’autorització permetrà reobrir La Pineda amb un espai totalment remodelat que reuneix les màximes garanties de confortabilitat i seguretat, tant per a les persones usuàries com per a la plantilla de professionals que les atendran.

Galeria d'imatges