Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell col·labora amb la UV i la UPV per a impulsar la cultura de la innovació entre l’estudiantat

28/04/2023
  • Cada conveni està dotat amb 35.000 euros

El Ple del Consell ha aprovat els convenis de col·laboració entre la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) per a desenvolupar projectes que fomenten la cultura de la innovació entre l’estudiantat universitari valencià.

Cadascun dels convenis està dotat amb 35.000 euros i s’inclouen dins de l’estratègia d’innovació de la Comunitat Valenciana, que té per objecte impulsar el talent innovador.

La signatura d’aquests dos convenis se suma als tres convenis més que ha aprovat el Consell amb les altres tres universitats públiques valencianes: la Universitat d’Alacant (UA), la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI).

Projecte AgrotecUV Innova

Aquest projecte pretén capacitar l’estudiantat universitari en habilitats i competències relacionades amb la generació de propostes innovadores amb impacte en el sector de l’agroalimentació, i contribuir a la generació d’una cultura de la innovació en el currículum de l’alumnat.

Específicament, el projecte planteja la participació de l’alumnat en l’aplicació pràctica de reptes d’innovació reals proposats per empreses agroalimentàries.

Així mateix, pretén fomentar idees innovadores pròpies, valorar idees innovadores i potenciar capacitats personals per al treball en equip, estimulant-ne la motivació per a la futura inserció laboral i la resolució de reptes innovadors de l’estudiantat, perquè, juntament amb investigadors i investigadores i empreses, aborden la transformació de manera conjunta del sistema agroalimentari de forma sostenible i saludable.

Les actuacions que es desenvoluparan dins del conveni són l’organització d’una jornada AgrotecUV Innova, el propòsit de la qual serà ajudar l’estudiantat a generar idees innovadores sobre agroalimentació saludable i sostenible, així com el Mentoring AgrotecUV Innova, on equips seleccionats assessoraran en una jornada de retroalimentació entre estudiantat i investigadors i investigadores de l’àmbit agroalimentari.

Les accions es complementaran amb l’organització del Campus AgrotecUV Innova, consistent en l’organització d’una escola d’estiu d’innovació i una hackató en agroalimentació.

Projecte UPV

El projecte presentat per la UPV, Promovent generacions innovadores, té com a objectiu principal consolidar la generació espontània com a eina per a desenvolupar l’esperit innovador de l’estudiantat universitari.

Per a dur-ho a terme, es faran seminaris per a fomentar l’esperit innovador en Batxillerat i cicles formatius, amb la finalitat de despertar el talent entre les persones més joves, així com una jornada de divulgació d’FSUPV (Fórmula Student) en la qual es realitzaran tallers d’iniciació al disseny de cotxes de Fórmula 1 i de mecànica.

A més, se celebrarà el Congrés Generació Espontània, que facilitarà a l’estudiantat la presentació de projectes i resultats, on podran compartir les experiències i els aprenentatges amb la resta de grups, i la Fira Generació Espontània, on els grups donaran a conéixer els seus prototips i treballs a la resta de la comunitat universitària.

L’alumnat nou es podrà sumar als diversos grups, fomentant la relació entre l’estudiantat.

Finalment, es durà a terme la I Competició Universitària d’Aeromodelisme, amb l’objectiu de preparar els equips nacionals per a la pròxima edició europea de l’Air Cargo Challenge.