Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Drets humans i discapacitat

Pérez Garijo: “La discapacitat és un fenomen complex que ha de ser vist com un element valuós de la diversitat de la nostra societat”

27/04/2023
Pérez Garijo: “La discapacitat és un fenomen complex que ha de ser vist com un element valuós de la diversitat de la nostra societat”
  • Per a Pérez Garijo “és urgent crear una cultura que valore els drets humans, i per a fer-ho és necessari que anem de bracet les administracions públiques, els agents socials i la ciutadania”
  • La consellera de Cooperació participa en el VI Congrés Internacional de Drets Humans i Discapacitat que té lloc a València els dies 27 i 28 d’abril
València.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que la discapacitat “és un fenomen complex que ha de ser vist com un element valuós de la diversitat de la nostra societat”.

La consellera de Cooperació ha participat en la inauguració del VI Congrés Internacional de Drets Humans i Discapacitat que té lloc a València els dies 27 i 28 d’abril, organitzat per la Fundació Mainel i la Fundació Promoció Social.

Per a la consellera de Cooperació “és urgent crear una cultura que valore els drets humans, i per a fer-ho és necessari que anem de bracet les administracions públiques, els agents socials i la ciutadania”.

En aquest sentit, Pérez Garijo s’ha referit “al valor essencial” de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, “un instrument per a la lluita en favor del desenvolupament humà sostenible en tot el planeta, basat en el principi de no deixar ningú arrere i els objectius del qual comprenen tots els aspectes dels drets humans, també la discapacitat”.

La consellera ha destacat alguns dels temes que es tractaran en el congrés, com ara el dret a la capacitat jurídica, el suport en la presa de decisions, el consentiment, la superació de les barreres arquitectòniques o l’educació inclusiva, “tan necessària per a fer efectius altres drets”, ha afirmat.

El VI Congrés de Drets Humans i Discapacitat busca sensibilitzar la ciutadania i capacitar els seus individus com a titulars de responsabilitat dels drets per a les persones amb discapacitat. Al seu torn, s’analitzaran els avanços i les dificultats en l’aplicació de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Galeria d'imatges