Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
EPA

Nomdedéu: “L’EPA reflecteix la fi de les campanyes de Nadal i d’agricultura”

27/04/2023
  • L’últim any s’han incorporat 84.000 persones al mercat de treball, 50.000 de les quals ja estan treballant i cotitzant a la Seguretat Social

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha informat sobre les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del primer trimestre de 2023, que ha fet públiques aquest dijous l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Segons l’EPA, el nombre de persones aturades a la Comunitat Valenciana s’ha incrementat en 5.300, unes dades que el secretari autonòmic d’Ocupació ha contextualitzat en la fi de la campanya de contractacions de Nadal i les campanyes agrícoles.

“Es tracta d’unes dades moderadament negatives que arriben en un context de màxims històrics d’ocupació i estan influïdes per les variacions estacionals (fi de la campanya de Nadal, crisi de l’energia)”, ha explicat.

Enric Nomdedéu ha valorat que la contractació indefinida es continua incrementant (+26.600 contractes), mentre que es continua reduint la temporal (-32.400).

“Així les coses, i tenint en compte que les variacions d’ocupació són tan sols d’un 1 % en termes desestacionalitzats, les xifres indiquen que el repte actual és la consolidació de la recuperació i la cerca d’una estabilitat més gran de l’ocupació durant l’any”, ha indicat.

Talls de veu relacionats