Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Crèdit dependència

El DOGV publica una modificació de crèdit per a ampliar les ajudes a la dependència

30/04/2023
  • S’amplia en 18,96 milions la quantia destinada per a les prestacions econòmiques del sistema per a l’autonomia i l’atenció a la dependència 
  • Aquest increment se suma al publicat en el DOGV el mes de març passat, de 24,5 milions d’euros

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquesta setmana l’increment de la dotació del crèdit per a les prestacions econòmiques del sistema per a l’autonomia i l’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana, per un import de 18.968.001 euros.

Aquest increment se suma al que ja es va publicar el mes de març passat, amb la quantia de 24,5 milions. Així, la dotació inicial prevista per a aquest fi estava fixada en 462 milions d’euros i en aquests moments, amb les dues ampliacions incorporades, la quantitat s’estableix en 505.526.239 euros.

Dades al març

Segons es desprén de l’informe de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives corresponent al mes de març, publicat en el web, el sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén 141.158 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica. Concretament, durant el mes de març es van tramitar un total de 4.344 expedients de sol·licitants que s’han incorporat al sistema.

Per províncies, 43.401 persones són de la província d’Alacant, 16.156 de Castelló i 81.601 resideixen a la província de València.

Pel que fa al nombre de sol·licituds presentades, durant març es van registrar 3.999 sol·licituds noves. Així mateix, el nombre de valoracions que s’han dut a terme ascendeix a 5.288 a les tres províncies de la Comunitat.  

Quant al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria va abonar 38,18 milions d’euros corresponents a la nòmina de març, els endarreriments i la retroactivitat.