Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Bones pràctiques

La Generalitat publica les recomanacions per a la protecció de dades personals en l’àmbit educatiu, laboral i de les dones víctimes de violència de gènere

28/04/2023
La Generalitat publica les recomanacions per a la protecció de dades personals en l’àmbit educatiu, laboral i de les dones víctimes de violència ...
  • Es tracta de tres infografies en les quals es detallen les diverses mesures per a protegir les dades de caràcter personal

La Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat, adscrita a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha elaborat una sèrie de recomanacions per a la protecció de les dades de caràcter personal en l’àmbit educatiu, dels empleats i les empleades públiques i de les dones víctimes de violència de gènere, i altres classes de violència.

Les recomanacions orientades a l’alumnat que cursa estudis d’Educació Secundària Obligatòria reflecteixen la importància de protegir les dades personals, per a evitar que puguen ser utilitzades per a fins perjudicials o desagradables per a la persona que n’és titular.

En aquest sentit, es recullen una sèrie de pautes per a protegir les dades personals, les de companys i companyes, així com del professorat, i s’explica què pot ocórrer si es realitzen actuacions que incomplisquen la protecció de les dades de caràcter personal. Al seu torn, s’hi indica què fer en cas que les dades personals s’hagen vulnerat.

Quant a les obligacions del personal treballador públic en matèria de protecció de dades, s’expliquen alguns conceptes bàsics que s’han de tindre en compte en els procediments administratius, les mesures tècniques i organitzatives per a garantir la protecció de les dades de caràcter personal i què fer en cas que hi haja violació o bretxa de seguretat que afecte dades personals.

La Delegació de Protecció de Dades i l’Institut Valencià de les Dones han recopilat les mesures disponibles en la Generalitat per a la protecció de les dades de les dones víctimes de violència de gènere i altres classes de violència contra les dones.

Es tracta d’una protecció de dades de caràcter personal amb un conjunt de mesures addicionals en els procediments en matèria de personal, en la convocatòria d’ajudes i subvencions, i en la documentació administrativa en què consten les dades personals. Així mateix, aquells procediments d’exercici de drets i reclamacions en matèria de protecció de dades es tramitaran amb caràcter urgent i preferent.

Més informació ací

Galeria d'imatges