Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Fira València

El director general de Fira València, Enrique Soto, deixa el càrrec a petició pròpia

02/05/2023
  • Natxo Costa seguirà com a conseller delegat i Alejandro Corell assumirà les funcions operatives, en tots dos casos fins al nomenament d’un nou director general després de les eleccions autonòmiques

El director general de Fira València, Enrique Soto, ha comunicat la seua intenció d’abandonar l’empresa en el moment de la integració de l’empresa en el sector públic, ja que s’incorporarà a una nova destinació laboral en els pròxims dies.

Per aquest motiu, la Conselleria d’Economia Sostenible té previst que Natxo Costa es mantinga com a conseller delegat, càrrec que tenia previst abandonar en la reunió del Consell d’Administració de la Societat Fira València SA d’aquest pròxim dijous, 4 de maig, fins al nomenament d’un nou director o directora general després de les pròximes eleccions autonòmiques.

L’actual director de l’Àrea Tècnica i de Sistemes de Fira València, Alejandro Corell, assumirà amb caràcter transitori la direcció operativa de Fira València, mentre s’espera que el Consell d’Administració, després de les pròximes eleccions autonòmiques, decidisca qui ha d’ocupar la direcció general.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha agraït a Soto la seua dedicació durant aquests anys i ha valorat que, una vegada comunicada la seua intenció d’abordar projectes professionals nous, i a petició de la Conselleria d’Economia, Soto haja romàs en el seu lloc fins que siga definitiva la transformació de Fira València en la Societat Valenciana Fira València SA.

Aquesta circumstància es donarà el pròxim 5 de maig amb l’acceptació per part de la Generalitat de la cessió global d’actius i passius aprovada per Fira València. Quant a la designació de Corell, s’ha considerat que la proximitat de les eleccions fa que aquesta siga la solució “més adequada”.

Així, durant el període transitori, mentre Corell s’ocupa de les qüestions internes del dia a dia, Costa mantindrà les facultats que li va delegar el Consell d’Administració per a posar en marxa les activitats de la nova mercantil.

Alejandro Corell (València 1968), és enginyer informàtic per la Universitat Politècnica de València. Va entrar a treballar en Fira València l’any 2000 en l’Àrea de Sistemes i, des de 2014, ha ocupat el lloc de director de Sistemes, de l’Àrea Tècnica i de la Central de Serveis de Fira València.