Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Rehabilitació per a fins socials

La Conselleria d’Habitatge rep 56 sol·licituds de municipis que opten al pla ‘Recuperem llars’

02/05/2023
  • 144 habitatges que són patrimoni dels ajuntaments aspiren a rebre una subvenció per a rehabilitar-los
  • Les bases prioritzen municipis de l’interior que es troben en risc de despoblament

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha rebut, una vegada tancada la convocatòria, 56 sol·licituds que opten al pla Recuperem llars.

La convocatòria preveu una inversió aproximada de 50 milions d’euros per a ajudes a la rehabilitació d’habitatges o edificis d’habitatges d’entitats locals destinats a habitatge de lloguer amb fins socials. Les entitats locals beneficiàries podran rebre un màxim de 500.000 euros cadascuna.

Després d’haver conclòs el 25 d’abril el termini per a la presentació de sol·licituds, s’inicia ara el procediment de concessió pel règim de concurrència competitiva.

De les 56 sol·licituds presentades a la Comunitat Valenciana, en corresponen 8 a la província d’Alacant, l’ajuda màxima de la qual serà de 3.040.800 euros; 16 pertanyen a la província de Castelló, a la qual es podrà destinar una subvenció estimada de 2.808.500 euros, i les 32 instàncies restants són de la província de València, amb una quantitat total prevista de 42.836.000 euros.

Rehabilitació d’habitatges municipals

L’objectiu d’aquestes ajudes és rehabilitar els habitatges de patrimoni municipal per a adequar-los per a l’habitabilitat. Els principals beneficiaris d’aquestes subvencions són els municipis afectats per l’amenaça del despoblament i les localitats xicotetes.

Aquest pla inclou la subvenció de les actuacions prèvies necessàries per a escometre l’adequació de l’habitatge o l’immoble, a més de les obres de rehabilitació, renovació, ampliació o adequació d’edificis del patrimoni d’entitats locals, destinades a assolir les condicions adequades d’habitabilitat. També comprén qualsevol intervenció destinada a millorar elements comuns en cas que es tracte d’una intervenció en un edifici complet, i l’adquisició de l’immoble prèvia a la rehabilitació, si és el cas.

Els habitatges o els edificis que han sol·licitat la subvenció han de complir la condició de tindre una antiguitat superior a 30 anys.