Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Serveis Socials

Igualtat amplia el pla Convivint a la província d’Alacant amb tres centres de dia nous a Santa Pola, Biar i Aspe

03/05/2023
  • El DOGV publica l’ampliació d’aquests recursos nous, que seran finançats per la Diputació d’Alacant

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha ampliat el Pla d’infraestructures de serveis socials 2021-2025, pla Convivint, a la província d’Alacant, amb tres nous centres de dia a Biar, Santa Pola i Aspe, segons publica aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La resolució publicada en el DOGV és fruit de la col·laboració institucional entre la Generalitat i la Diputació d’Alacant per a posar en marxa recursos que facen front, especialment, a l’augment de l’envelliment de la població i dotar els municipis que ho necessiten amb més centres destinats a les persones majors.

Els nous recursos, finançats per la Diputació d’Alacant, consisteixen en un centre de dia per a persones amb diversitat funcional a Santa Pola i un centre de dia per a persones majors als municipis de Biar i Aspe.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, i el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, van signar el mes de març passat la declaració institucional de col·laboració per a aquesta ampliació del pla Convivint.

El pla Convivint ha passat d’un pressupost inicial de 561 milions d’euros i 6.600 places als 595 milions i les 7.300 places actuals.

A través d’aquest acord, tant la Diputació d’Alacant com la Generalitat establiran els instruments administratius necessaris per a dotar econòmicament aquestes infraestructures, així com per a donar-los el suport tècnic que permeta l’obtenció de les autoritzacions necessàries.